V vil oplyse unge om fertilitet

13. februar 2013 15:03 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
V vil oplyse unge om fertilitet
Billede mangler

Venstres sundhedsordfører Sophie Løhde (V) mener, at alder er hovedårsagen til, at antallet af fødsler er faldende i Danmark, og hun vil komme problemet til livs gennem oplysning.

 

»Vi kan ikke presse unge til at få børn tidligere, men vi kan blive bedre til at oplyse dem om konsekvenserne ved at vente og dermed også sætte fokus på behovet for mere viden om frugtbarhed og risikofaktorer,« siger hun.

Sophie Løhdes udmelding kommer som svar på en kronik i onsdagens Politiken, hvori en række forskere fra Rigshospitalet opfordrer Folketingets politikere til at få gang i en samlet indsats for at øge oplysning og forskning på et område, som, de mener, har karakter af en folkesygdom.

Men Sophie Løhde mener, at man skal passe på med at sygeliggøre noget, som ikke kan betegnes, som en sygdom – nemlig alle menneskers alder.

»Vi kan starte med at sætte fuldt fokus på, at den største del af udfordringen ikke vedrører sygdomme, men vedrører vores alder, og dermed at det har konsekvenser, jo længere vi venter med at få børn,« siger hun.

»Man er ikke syg, fordi man fylder 30, 35 eller 40, men det har nogle konsekvenser i forhold til ens evne til at få børn uden indblanding fra en fertilitetsklinik,« siger hun.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu