Våben og sprængstof fundet på Østerbro

16. marts 2012 11:27 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Våben og sprængstof fundet på Østerbro
Billede mangler

I løbet af eftermiddagen og aftenen i går, ransagede politiets særlige bandeenhed en række sammenhængende kælderrum på Forbindelsesvej på Østerbro i København.
Her fandt de et overvældende antal våben og sprængstof.
“Vi fandt så meget, at vi på nuværende tidspunkt ikke har udarbejdet en endelig opgørelse over, hvad der blev fundet ved ransagningerne,” fortæller politiinspektør Magnus Andresen, Task Force Øst.
En foreløbig opgørelse over våben viser, at der er fundet cirka 20 håndvåben, 3 maskinpistoler, mindst 10 halvautomatiske og almindelige rifler samt våbendele.
Herudover blev der fundet flere funktionsdygtige håndgranater, cirka 2 kg TNT-sprængstof, detonatorer, sprængsnor samt omkring 25 kg krudt og store mængder ammunition.
Politiets særlige bandeenhed fik hjælp både fra hærens ammunitionsrydningstjeneste EOD og Rigspolitiets Kriminaltekniske Center, til at undersøge og rydde kælderrummene.
En 50-årig mand er anholdt. Han er ikke tidligere kendt af politiet, men han kan sættes i forbindelse med kælderrummene. Desuden fandt politiet yderligere rifler, våbendele og ammunition da de anholdte den 50-årige på hans adresse.
Ransagningen af kælderrummene er sket som led i efterforskningen af en sag om handel med skydevåben til rocker- og bandemiljøet. En sag hvor to personer lige nu sidder varetægtsfængslet.
“Vi er meget tilfredse med, at vores intense efterforskning har båret frugt, og at en stor mængde våben og sprængstof nu er fjernet fra de kriminelle miljøer,” siger Magnus Andresen.
Den 50-årige fremstilles i grundlovsforhør ved retten i Roskilde i dag kl. 11.30.
Her vil politiet af hensyn til sagens videre efterforskning begære, at grundlovsforhøret bliver holdt for lukkede døre, fortæller Magnus Andresen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu