ANNONCE

Vaccine-chok: Risiko for blodpropper

11. marts 2021 10:30 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Der er signal om en mulig alvorlig bivirkning i form af dødelige blodpropper

Vaccine-chok: Risiko for blodpropper
Af forsigtighedshensyn sættes brug af AstraZenecas vaccine nu i bero, oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter. Arkivfoto: Ritzau Scanpix.

Af forsigtighedshensyn sættes brug af AstraZenecas vaccine nu i bero, oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter.

Der er signal om en mulig alvorlig bivirkning i form af dødelige blodpropper.

Statsminister Mette Frederiksen siger, at Danmark sætter vaccinationer med AstraZeneca på pause, da der har været flere alvorlige tilfælde med blodpropper blandt vaccinerede, oplyser Sundhedsstyrelsen.

– Det er rigtigt, at brugen af vaccinen bliver sat i bero, indtil myndighederne har dannet sig i et overblik over bivirkningerne. Det synes jeg er den rigtige måde at gøre det på.

– Det er med ærgrelse, at vi modtager nyheden, men det er for tidligt at sige, hvad betydningen af det bliver, siger Mette Frederiksen.

Hun henviser til sundhedsmyndighederne for nærmere oplysninger.

Flere har suspenderet

Ud over Danmark har fem lande indtil videre suspenderet brugen af AstraZenecas vaccine, efter tilfælde af blodpropper hos folk, kort efter de modtog et stik med vaccinen. Det skriver Lægemiddelstyrelsen i en Pressemeddelelse.

Det drejer sig om Østrig, Estland, Litauen, Luxembourg og Letland. Det oplyser det Euronews.

Det er endnu uklart, om blodprop-tilfældene er en direkte følge af vaccinen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu