ANNONCE

Vaccinekaos: 800 patienter overset

26. marts 2021 21:54 | Af: Newsbreak.dk

Omkring 800 sårbare patienter tilknyttet afdelingen for lever-, mave – og tarmsygdomme på Aarhus Universitetshospital bliver nu indstillet til vaccine

Vaccinekaos: 800 patienter overset
De manglende vaccinationsindbydelser blevet sendt ud nu. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Citathistorie: TV2 Østjylland.

Torsdag fik afdelingen for lever-, mave – og tarmsygdomme på Aarhus Universitetshospital besked fra hospitalet om at gennemgå deres patienter på ny.

Målet var at finde særligt sårbare patienter, der tilhører vaccinegruppe 5, som kunne være blevet overset i første omgang, da afdelingen skulle indstille patienter til vaccine.

Omkring 800 patienter tilknyttet afdelingen kan nu se frem til at modtage en indbydelse til vaccine.

Der er både tale om patienter under og over 65 år. De fleste er under 65 år. Det bekræfter ledende overlæge på afdelingen for lever-, mave – og tarmsygdomme, Peter Ott til TV2 Østjylland.

– Det, der nu er sket, er, at man er blevet enig om at gå patientlisterne igennem igen, og nu indmelder vi dem, der opfylder kriterierne. Det er et forsøg på at sikre, at der ikke er nogen, der er i særlig risiko, som er blevet overset, fortæller ledende overlæge på afdelingen for lever-, mave – og tarmsygdomme, Peter Ott til TV2 ØSTJYLLAND.

LIsten er kommet

Aarhus Universitetshospital har sendt den opdaterede liste med patienter, der skal indstilles til vaccine, til Region Midtjylland som har til opgave at videregive informationen til Statens Serum Institut.

– Vi har ikke fået tilsendt de lister fra AUH før nu, men nu sender vi dem ind, så borgerene får en besked i deres e-boks. Statens Serum Institut er i gang med det, fortæller Ole Thomsen, koncerndirektør i Region Midtjylland, til TV2 ØSTJYLLAND.

Lene har ventet og ventet

En af dem der har ventet længselsfuldt på sine vaccinestik, er Lene Andersen fra Ulstrup. Hun har kronisk tarmbetændelse og fylder 65 i år.

Den 8. marts 2021 fik hun en mail fra lever, -mave og tarmsygdomsafdelingen på Aarhus universitetshospital.

I mailen stod der, at hun var visiteret til gruppe 5, fordi hun er i immundæmpende behandling.

Men hun modtog aldrig en indkaldelse til vaccination på baggrund af sin placering i gruppe 5:

– Afdelingen oplyste, at når jeg ikke havde fået en invitation til vaccination fredag, så skulle jeg regne med, at jeg var flyttet i gruppe 10. Afdelingen kunne ikke se, hvilken gruppe jeg præcis nu tilhørte, har Lene Andersen tidligere forklaret til TV2 ØSTJYLLAND.

Har beklaget

Tirsdag beklagede koncerndirektør Ole Thomsen, at regionen har sendt forskellige signaler afsted, og han forklarede, at en mulig årsag kunne være, måden som patienterne i første omgang blev udvalgt på, men som nu har ændret sig, efter at Sundhedsstyrelsen har meldt ud, at 65 år er et vigtigt kriterie – også selvom man fejler forskellige andre sygdomme.

Det er ikke sikkert, at Lene Andersen er en af de 800 patienter på den opdaterede liste – men hun håber:

– Det giver et håb. Så behøver jeg ikke længere at gå og være hunderæd for at blive smittet, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

De seneste ugers usikkerhed har været tungt at skulle igennem:

– Der er åbenbart mange fejl i systemet. Det giver en forfærdelig masse usikkerhed, og man mister lidt tiltroen til systemet, også fordi det er så svært at komme igennem nogle steder og få svar, siger Lene Andersen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu