ANNONCE

Vaccinestop forsinker sidste stik

3. maj 2021 16:56 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

Endnu en vaccine er droppet

Vaccinestop forsinker sidste stik
Vaccineplanen bliver igen rykket. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Det danske vaccinationsprogram forlænges med op til fire uger for de 25-39-årige på grund af stoppet for Johnson & Johnson-vaccine.

Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Beslutningen om at fortsætte udrulning uden COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson vil have størst konsekvenser for særligt de to sidste målgrupper, som er de 25-39 årige. De kan forvente en forsinkelse på op til fire uger. For de resterende målgrupper vil det betyde cirka en uges forsinkelse, da vi får rigtig mange, andre vacciner, oplyser Sundhedsstyrelsen.

– Det vil naturligvis få konsekvenser for dem, som nu får deres vaccination udskudt. De vil for eksempel skulle vente længere på det coronapas, som mange længes efter at få, siger vicedirektør i Sundhedsstyrelsen Helene Probst.

Selv om vaccinen er blevet taget ud af den danske vaccinationskalender, betyder det ikke, at borgere ikke får mulighed for at få et stik med vaccinen.

Et flertal i Folketinget er mandag blevet enige om, at borgere selv skal have mulighed for frivilligt og gratis at vælge at blive vaccineret med Johnson & Johnson-vaccinen eller AstraZeneca-vaccinen, som også er blevet pillet ud af det danske vaccinationsprogram.

Forventningen er, at man kan begynde den frivillige ordning i maj, siger sundhedsordførerne Per Larsen (K) og Liselott Blixt (DF) efter et møde.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu