Væksten i det offentlige skal ned

25. februar 2013 17:11 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Væksten i det offentlige skal ned
Billede mangler

Regeringen fremlægger tirsdag sin konkurrenceevnepakke, og finansieringen af pakken skal ske ved at sænke den offentlige vækst fra 0,8 til 0,4 procent næste år.

 

Det erfarer TV 2 News.

Socialdemokraterne og SF præsenterede inden valget deres fælles udspil »Fair Løsning«. Her ville man have en offentlig vækst på 1,4 procent, men nu går man ifølge TV 2 News altså den modsatte vej.

Det er tidligere kommet frem, at regeringen vil sænke selskabsskatten fra 22 til 25 procent. Samtidig vil en særlig hotelmoms blive fjernet for at tilgodese dele af dansk erhvervsliv, der gennem længere tid har kritiseret afgiften.

Kørselsafgiften på lastbiler bliver desuden skåret fra. Det var ellers en afgift, der var tiltænkt at indbringe statskassen mellem to og tre milliarder kroner.

Udsigten til sænkede afgifter og skatter har fået Dansk Erhverv til at rose regeringen. Men det er ikke kun lempelser i forhold til erhvervslivet, der er i vente. Regeringen vil sætte gang i renoveringen af almene boliger med omkring fire milliarder fra Landsbyggefonden.

Fronterne har været trukket op mellem på den ene side erhvervslivet, der ønsker at sænke skatter og skrotte afgifter, mens fagbevægelsen primært ønsker offentlige investeringer og afgiftslempelser for at få flere i beskæftigelse.

Regeringspartiernes folketingsmedlemmer mødes mandag aften på Marienborg for at blive orienteret om indholdet i udspillet til en konkurrenceevnepakke.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu