Vækstplan hjælper polske håndværkere

4. marts 2013 22:23 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Vækstplan hjælper polske håndværkere
Billede mangler

Der er udsigt til, at endnu flere polske, tyske og andre udenlandske håndværkere kommer til Danmark som følge af regeringens Vækstplan DK, der skal sætte skub i byggeriet, skriver Ugebrevet A4.
I forvejen har antallet af udenlandske håndværkere ifølge officielle tal været stærkt stigende gennem de senere år.

 

Regeringen vil genindføre fradraget for private boligejeres udgifter til håndværkere. Det skal nok give job til flere polakker, vurderer Jacob Maare, som ejer bureauet Workforce.dk, der forsyner danske byggepladser med polske håndværkere.

»Håndværkerfradraget bliver godt for os, for nu husejerne kan få fradrag for arbejdet, bliver det endnu billigere for danske husejere at bruge polske håndværkere,« siger Jacob Maare til Ugebrevet A4.

Han ville ikke have problemer med at skaffe flere polske håndværkere.

»Vi har i forvejen meget at lave, og nu får vi med vækstpakken sikkert endnu mere at bestille. Vi har dog heldigvis et ubegrænset antal medarbejdere, for desto mere vi får at lave, desto flere henter vi herop fra Polen.«

Regeringen vil med vækstplan DK frigive fire milliarder kroner til renovering af almene boliger. Også det vil give flere job til polakker, mener Jacob Maare.

»Selv om der er mange ledige danske håndværkere, så er der en del entreprenører, som ikke kan skaffe den arbejdskraft, de skal bruge til renoveringer. Så her bliver der sikkert også brug for flere polske håndværkere, siger Jacob Maare.

I fagbevægelsen har man fokus på, at arbejdet bliver udført på vilkår, som danske håndværkere kan arbejde under.

»Fra 3Fs side kontakter vi mange boligselskaber og kommuner for at få dem til at opstille arbejdsklausuler, så byggerier og renoveringer foregår på danske løn- og arbejdsvilkår. Samtidig presser vi på for at få dem til at følge op på klausulerne. Det kniber nemlig med at få dem ført ud i livet, siger Peter Hougård Nielsen, der er formand for 3Fs byggegruppe.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu