Vækstplan koster 3.000 offentlige job næste år

13. marts 2013 04:53 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Vækstplan koster 3.000 offentlige job næste år
Billede mangler

Nye beregninger fra Finansministeriet viser ifølge Information, at regeringens vækstplan kommer til at koste 3.000 offentlige fuldtidsstillinger næste år og 6.000 i 2020. Det skyldes, at vækstplanen delvist finansieres ved at sænke væksten i det offentlige forbrug til 0,4 procent.

 

»Jeg erkender helt åbent, at der både målt i penge og antallet af offentligt ansatte lægges op til en vækst, der er dæmpet ned i forhold til det, vi hidtil har været klar til at planlægge efter,« siger finansminister Bjarne Corydon (S) til Information og påpeger, at det sker, fordi det er nødvendigt at give blandt andet den private sektor en hjælpende hånd.

De nye beregninger får Enhedslistens finansordfører, Frank Aaen (Ø), til at kalde »Vækstplan DK« en »jobdræber« frem for en »jobskaber«.

»De 3.000 job er det håndfaste bevis på, hvad der sker, når man skærer i den offentlige økonomi,« siger han til avisen.

Også FOA og Dansk Folkeparti kritiserer vækstplanen.

»Når jeg tænker på, hvordan jeg under VK-regeringerne hørte Socialdemokraterne advare mod konsekvenserne for velfærdsstaten af endnu højere vækstrater for den offentlige sektor, så er jeg overrasket over det her. Desværre er denne zig zag-kurs med til at forstærke krisen. Når danskerne ikke kan have tillid til den økonomiske politik, så tør de jo ikke bruge deres penge,« siger partiformand Kristian Thulesen Dahl (DF).

Professor i økonomi ved Aarhus Universitet vurderer samtidig, at det kan blive svært for regeringen at nå sit mål om flere offentligt ansatte.

»Med så lave stigningstakter er spørgsmålet, om de 10.000 ekstra offentligt ansatte overhovedet er realistisk,« siger han til Information.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu