Vælg bæredygtige møbler til hjemmet

3. oktober 2018 12:47 | Af: Sponsoreret Artikel

Flere danske hjem har i stigende grad flere og flere designmøbler til at præge rummene.

Vælg bæredygtige møbler til hjemmet
Arkivfoto.

Men mange af møblerne til hjemmet kan være med til at forurene miljøet og belaste de sociale forhold, der finder sted hos producenternes hjemland.

Med omtanke for bæredygtighed og med ønsket om et miljømæssigt ansvar, kan hjemmene blive prydet med møbler der skåner miljøet og tager stilling til sociale forhold.

Ny dansk møbelforhandler med fokus på bæredygtigheden

Produktionen af møbler kan være skadeligt for miljøet, hvorfor valget på bæredygtige møbler kan være en oplagt mulighed for at have et hjem, der er indrettet med omtanke.

Heldigvis er der flere og flere møbelkæder som har naturen med i overvejelserne, hvor der er taget et valg om at have miljømæssigt ansvar.

Alton&Heim er en af de danske møbelforhandlere, som har lagt en stor fokus på at producere bæredygtige møbler der tilmed sørger for gode forhold for medarbejderne i de lande, hvor de importerer træet til deres møbler fra.

På trods af deres mantra om at producere bæredygtige møbler, er de ikke gået på kompromis med design eller materialer, som endog også holder længe – en længere levetid betyder, at møblerne ikke så hyppigt ender som storskrald, og hvor hjemmet kan få gavn af møblerne igennem flere år.

Selve handlen er skåret ned til en simpel proces – en sofa bliver eksempelvis først sat i produktion, når denne er blevet bestilt, hvorfor miljøet bliver skånet i højere grad grundet mindre spild. Her har man som forbruger en mulighed for at være en del af det miljømæssige ansvar, hvor møblerne ikke bliver masseproduceret, som i sidste ende kan gå til spilde og skade naturen omkring os.

Selve materialerne, der bliver anvendt til at producere møblerne, er naturlige – dermed er miljøet nøje overvejet i hvert stykke møbel.

Et spisebord lavet med omtanke

Et spisebord, der pryder spisestuen, er oftest lavet ud fra træ, og mange danskere har måske ikke haft de store overvejelser om, hvor træet stammer fra, og hvordan det bliver produceret til spisebordet.

Ved at vælge et spisebord, der har et FSC-certifikat, kan man være med til at sikre de sociale forhold og naturen, som træet kommer fra. Dermed kan et valg, der falder på et spisebord med FSC-certifikatet være med til at støtte naturen, dyrene og menneskerne i skoven.

For at et træmøbel kan få certifikatet er det tilmed påkrævet, at der ikke bliver fældet flere træer, end skoven kan reproducere – derfor bliver skovene ikke tømt for træer med formålet om at producere møbler til de danske hjem.

Miljøvenligt design i hjemmet

Med en omtanke for miljøet har de danske hjem mulighed for at vælge bæredygtige møbler, der hverken er gået på kompromis med materialerne eller designet.

Der er derfor mulighed for at skånet miljøet samtidig med at have et hjem, der er indrettet med miljøvenlige møbler, som har et nutidigt og nordisk design.

Med disse møbler kan hjemmet emme af kvalitet med stor respekt for naturen og med en god samvittighed i maven.

Produceret af Heymate

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu