ANNONCE

Vælger Luksusfælden-deltager bil over vuggestue?

31. marts 2020 12:02 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

I Luksusfælden står den ene halvdel af ungt par overfor et hurtigt valg. Den nyligt købte bil eller vuggestueplads til datteren.

I tirsdagens afsnit af Luksusfælden er det den klassiske fortælling om “mange bække små”. For det unge par Peter og Cecilia fra Hvidovre har svært ved at tale om økonomi med hinanden. Blandt andet ved 19-årige Cecilia ikke, at 31-årige Peter bruger 5200 kroner på indkøb hver måned.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Da denne oplysning bliver hende kendt udbryder hun nemlig et tydeligt “what?” og ser lige så forundret ud, som hvis hun havde fået at vide, hendes hår ikke var rødt. Men det er det, og beløbet stemmer.

Pengene forsvinder til en masse småtterier som eksempelvis en energidrik eller proteinbar i det lokale fitness-center, hvor Peter bruger en del af sin tid, og det samler sig sammen til en stor å af overforbrug, der har efterladt den 31-årige i en gældsspiral.

– Senest, jeg tog et kviklån, var her til den 1., siger han blandt andet i afsnittet, der løber over skærmen tirsdag. Parforholdets manglende økonomiske ligevægt og samtale er dog ikke det mest akutte problem for parret, der er forældre til den tre måneder gamle Luna.

Bil eller vuggestue

Cecilia er efter at have født nemlig på barsel, og hun kan ikke vende tilbage som tjenerelev, før barnet har fået en vuggestueplads. Den del er der styr på, men økonomien mangler. Der er ganske enkelt ikke råd til at betale for pladsen.

Det finder eksperterne fra Luksusfælden dog en klar løsning på. Peter må sælge sin nyindkøbte bil, og så vil der være råd til at sende Luna i vuggestue. Den 31-årige kok er dog ikke vild med idéen om at sælge bilen. Han modsætter sig.

Hans grundlæggende holdning er, at det er ham, der tjener flest penge, og derfor kan han bruge dem, som han synes, det giver mest mening. Det er blandt andet på slik, chips, kioskbesøg og ikke mindst Playstation-spil og fitness.

Forholdet for de to bliver sat yderligere på prøve, da hele det økonomiske fundament bliver truet af et brev fra Skat, som Peter har fået og læst, men ikke rigtig forholdt sig til. Det kan potentielt være en bombe under den lille families økonomi.

Du kan se Luksusfælden tirsdag klokken 20 på TV3 eller på Viaplay.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu