Vælgerne straffer regeringspartierne

4. juni 2012 08:33 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Vælgerne straffer regeringspartierne
Billede mangler

Der er vælgersmæk til de tre regeringspartier i en meningsmåling, som Voxmeter har lavet for Ritzau.
Opbakningen til regeringen fortsætter dermed nedad, selvom partierne har sat sig tungt på den politiske dagsorden med udspillet til en skattereform.
Socialdemokraterne får 19,2 procent af stemmerne, hvis der var valg i morgen, og har dermed tabt 10 mandater siden valget den 15. september i fjor.
For Socialdemokraterne er det en lidt bedre måling end i sidste uge, hvor Megafon for TV2 og Politiken målte vælgeropbakningen til at være på historisk lave 16,9 procent.
De Radikale får 8,9 procent og har tabt et mandat, mens SF får 6,9 procent af stemmerne og har tabt fire mandater siden valget. Støttepartiet Enhedslisten får 9,9 procent af stemmerne og har siden valget vundet fem mandater.
Tilsammen får den røde blok med de tre regeringspartier og Enhedslisten 79 mandater, mens den blå blok med Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, De Konservative får 96 mandater.
Målingen gør Venstre til Folketingets største parti med 33,3 procent af stemmerne og 60 mandater. De Konservative får 4,1 procent af stemmerne og syv mandater, hvilket er et mindre end ved valget.
Liberal Alliance får 4,4 procent af stemmerne og otte mandater og har dermed tabt et siden valget. Det samme har Dansk Folkeparti, der med 13,1 procent af stemmerne står til 21 mandater, hvis der var valg i morgen.
De tre regeringspartier, S, SF og R mønstrer i den nye måling tilsammen 62 mandater. Det er kun to flere end det største oppositionsparti, der får 60 mandater. Det er samme vælgeropbakning til Venstre, som også Megafon målte i sidste uge.
1127 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år har deltaget i målingen, der er foretaget i dagene den 29.maj til den 3. juni.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu