ANNONCE

Værdifuld SS-uniform stjålet fra dansk museum

3. november 2020 14:43 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Tidligt tirsdag morgen har der været indbrud i det tyske mindretalsmuseum i Sønderborg.

Tidligt tirsdag har der været ubudne gæster i det tyske mindretalsmuseum på Rønhaveplads i Sønderborg. Der er blandt andet stjålet en særdeles værdifuld SS-uniform til en anslået værdi af 200.000 kroner.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter. Her fremgår det, at indbruddet blev opdaget, fordi indbrudsalarmen gik klokken 04.26, fordi et vindue blev brudt op. Museet er i skrivende stund ved at undersøge, hvad der ellers er blevet sjtålet.

I en pressemeddelelse udtrykker museumsdirektør Heuka Grella bestyrelse over det kostelige indbrud. Han beder desuden om hjælp til at opklare sagen. Han vil snarest muligt rådføre sig med eksperter om yderligere sikring af museet og udstillingsgenstandene, fremgår det.

Newsbreak.dk har forsøgt at få yderligere kommentarer fra Grella over telefonen, men det er endnu ikke lykkedes. Museet forbliver åbent.

Museet beskriver indbruddet som målrettet genstande, der bevidner den nationalsocialistiske historie i det tyske mindretal. SS-uniformen er ikke den eneste, der er blevet stjålet. Det samme er en Jungenschaftsuniform med tilhørende genstande.

Der er blandt andet også stjålet en fangedragt.

“Uniformerne er eftertragtede og værdifulde trofæer i samlerkredse, hvilket kunne være et muligt motiv for indbruddet”, skriver museet.

Ved du noget om indbruddet, har du set noget, eller bliver du tilbudt effekter, der kan stamme herfra, beder Syd- og Sønderjyllands Politi om, at du kontakter det på telefonnummer 114.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu