ANNONCE

Værtshuse åbner: Håber folk er tørstige

15. maj 2020 20:58 | Af: Newsbreak.dk

Admiralen i Silkeborg er klar, når det på mandag igen bliver muligt at åbne. Men det er ikke alle værtshuse, som følger trop.

Fra på mandag den 18. maj bliver det igen muligt at tage på pub, værtshus eller bar.

Det er man glade for hos Admiralen i Silkeborg, som ser frem til at slå dørene op igen og servere fadøl efter to måneders nedlukning under corona-pandemien.

– Ja, jeg glæder mig. Det er mennesker, som jeg ikke har set i to måneder. Mange af dem kender jeg, og ser frem til at møde igen, fortæller værtshusejer Kenn Ekstrøm Jørgensen til TV2 Østjylland.

Men det er ikke uden nervøsitet, at værtshusejeren har valgt at åbne igen.

Der er en masse nye retningslinjer og restriktioner fra myndighederne, som skal overholdes.

– Jeg har sommerfugle i maven med hensyn til, om det kan hænge sammen, siger Kenn Ekstrøm Jørgensen, indehaver af Admiralen.

Ingen barstole og godt med plads

Admiralen er et forholdsvis stort værtshus. Kenn Ekstrøm Jørgensen vil skyde på, at de i alt har 150 kvadratmeter, der hvor der bliver serveret.

– Der skal være en afstand på én meter mellem gæsterne – medmindre de er i et selskab og sidder ved et bord. Hvis de er stående, så skal der være to meter, fortæller han.

Derudover må gæsterne kun stå og have kontakt med bartenderen i baren i maks 15 minutter ad gangen. Derfor har de valgt at fjerne alle barstole, så de snaksagelige kunder ikke bliver hængende.

– Alternativt kunne man beholde barstolene, men så skulle vi have plastikafskærmning op. Det har vi valgt at lade vær med, siger Kenn Ekstrøm Jørgensen til TV2 Østjylland.

Håber, folk er tørstige

De nye restriktioner har også betydet nye åbningstider. De må kun have åbent til klokken 24, men mandag til onsdag lukkede Admiralen i forvejen inden corona-epidemien klokken 22.

– Vi kan jo håbe på, at folk går tidligere i byen og også spreder deres værtshusaktivitet lidt ud, siger Kenn Ekstrøm Jørgensen.

Han forventer, at de kan have plads til omkring 50-60 personer. Men det skal en præcis opmåling afgøre.

– Vi forsøger at skabe en forretning med færre antal gæster – og det må tiden vise, om det kan betale sig. Vi har en forhåbning om, at folk er så tørstige og glade for at komme afsted igen, så vi kan få lidt udbytte, fortæller medejer af Admiralen Kenn Ekstrøm Jørgensen.

Venter med at åbne et par måneder

I Aarhus ligger Sherlock Holmes Pub. Her har man valgt at udskyde åbningen til slutningen af juli eller start august.

– Vi synes ikke, vi er store nok til at følge de retningslinjer, hvor folk skal holde afstand, siger medejer Richard Anker Lampert til TV2 Østjylland.

Her er man også nervøs for, at der vil komme alt for mange gæster, da Superligaen ikke må have tilskuere, når den begynder.

– Så kan vi ikke rigtig styre det, fortæller Richard Anker Lampert.

Sherlock Holmes Pub er også en sen bar, så derfor vil det ikke give mening, kun at holde åbent til klokken 24, da de tjener flest penge om natten, fortæller han.

Nu vil de afvente og se, hvordan det kommer til at gå med de værtshuse og barer, som åbner på mandag.

Det er restauranter, caféer, værtshuse og lignende, som kan holde åbent igen fra mandag den 18. maj – hvis de opfylder de nye retningslinjer.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu