Værtshusmutter banker tv-station i fodboldsag

24. februar 2012 21:26 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Værtshusmutter banker tv-station i fodboldsag
Billede mangler

En fodboldkamp skal ses med en kold fadøl i hånden på den lokale pub – og helst på en kæmpe fladskærm.
Sådan tænker en del britiske fodboldfans, og derfor vælger mange pubejere at tegne dyre abonnementer hos tv-stationer. Men nu har en britisk værtshusmutter har fået rettens ord for, at hun gerne må vise kampene via et billigt udenlandsk abonnement.
Ifølge Reuters har den engelske højesteret fredag afgjort, at pubejer Karen Murphy gerne må vise kampene i sin bar i Porthmound via et abonnement hos en græsk tv-udbyder.
Det sker efter, at tv-kanalen Sky lagde sag an mod Murphy, da hun afslog at betale dem 6.100 kroner om måneden for at vise kampene og i stedet gik til en billig græsk konkurrent. Her kunne hun købe rettighederne til de populære kampe for kun 7.000 kroner om året.
Men selvom pubejerne har fået medhold i sagen, skal de ølglade fodboldfans ikke juble for tidligt. Tv-stationen opgiver nemlig ikke kampen om kampene.
Sammen med de andre store, internationale tv-stationer vil Sky fortsat forsøge at forhindre værtshusholderne i at sende sportsbegivenheder til discountpris. Blandt andet ved at proppe mere copyright-beskyttet materiale ind i sportsudsendelserne.
For selvom selve sportskampen ikke er beskyttet af copyright, gælder det for logoer og kendingsmelodi fra Premie League. Pubejerne skal derfor have tilladelse til at sende disse dele af showet, forklarer advokat Tony Ghee til Reuters.
Kilde: Reuters.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu