ANNONCE

Vagter skal sikre koncerter i en coronatid

9. september 2020 22:36 | Af: Newsbreak.dk

Især unge glemmer at holde afstand, når musikken spiller.

Vagter skal sikre koncerter i en coronatid
Vagterne får ansvaret for at sikre afstanden, når gæsterne glemmer det. Billedet er fra før covid-19 var noget, man skulle bekymre sig for til en koncert. Det er fra en Iron Maiden-koncert i Herning. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Citathistorie fra DR Midt og Vest.

Spillesteder i Midt – og Vestjylland sætter ekstra vagter og personale ind til koncerter for at sikre god corona-afstand blandt unge koncertgængere.

På Fermaten i Herning har de allerede holdt én koncert for et ungt publikum, hvor der var hyret professionelt vagtpersonale ind.

Og det var der brug for, konstaterer spillestedsleder Rikke Andersen overfor DR P4 Midt & Vest.

– De havde lidt travlt med at fortælle de unge om, at de skulle sidde ned til koncerten.

Ung = livlig

Fermaten besluttede kort tid efter genåbningen, at der skulle være professionelle vagter på til arrangementer målrettet den yngre del af befolkningen.

– Så hvis der opstår en situation, er det ikke vores frivillige, der skal tage den. Der er professionelle vagter til at håndtere det på en god og ordentlig måde, siger Rikke Andersen.

– Et ungt publikum er et livligt publikum, som er vant til at synge og danse til koncerter, og de er ikke vant til, at de skal sidde ned, som man skal nu. Så det har vi egentlig stor forståelse for, at de skal mindes om, siger hun.

Hos Tinghallen i Viborg er der også ekstra bemanding på vej til arrangementer, der tiltrækker unge.

– Der kommer til at være ekstra personale i huset, og der vil være ekstraordinært synligt personale, som man ikke ville opleve det før coronakrisen, siger kultur- og messeleder Anders Heegaard til DR P4 Midt & Vest.

Hos spillestedet Generator i Ringkøbing har de ekstra bemanding til alle koncerter. Såkaldte coronavagter hjælper folk på plads. Med erfaringerne fra Herning i baghovedet overvejer spillestedsleder Anton Bjerg nu, om der også skal være ekstra folk inde i salen under koncerter for unge.

– Jeg kan næsten ikke se, at vi kan gøre andet. Alternativet er jo, at der slet ikke er koncerter. Vi kunne selvfølgelig binde folk til stolene, men det er jo ikke særligt hensigtsmæssigt, siger han og påpeger, at publikum også selv har et ansvar.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu