Valentins Dag: Google fejrer George Ferris og pariserhjulet

14. februar 2013 06:40 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Valentins Dag: Google fejrer George Ferris og pariserhjulet
Screendump: Google.

George Ferris, opfinderen af pariserhjulet bliver hyldet på Google i forbindelse med Valentins Dag i dag den 14. februar 2013.

 

George Ferris opfindelse af pariserhjulet i 1893 har søgemaskinen Google åbenbart fundet som en passende begivenhed at hylde i forbindelse med hjerternes dag, nemlig Valentins Dag. Matchet er så godt, at Google har designet en Google Doodle på forsiden som hyldest til George Ferris.

 

George Ferris blev født den 14. februar 1859, i Galesburg, Illinois, USA.

 

Sin karriere begyndte han i jernbaneindustrien og var desuden meget interesseret i brobygning. Han grundlagde et firma, G.W.G. Ferris & Co i Pittsburgh, Pennsylvania, for at teste og inspicere metaller til jernbaner og brobyggere.

 

I 1893 hørte George Ferris om Columbian Exposition, der skulle holdes i 1893 i Chicago, Illinois.

 

Og da direktørerne for verdens Columbian Exposition i 1891 udfordrede de amerikanske ingeniører til at bygge et monument for messen, der ville overgå Eiffeltårnet, der blevet lavet til Verdensudstillingen i 1889 i Paris, tog George Ferris udfordringen op.

 

Ferris forslog et enormt hjul hvorfra de besøgende kunne se hele udstillingen. Han kaldte det et hjul, der ville “Out-Eiffel Eiffel.” Imidlertid blev planlæggerne ikke overbevist, da de frygtede hans design med et roterende hjul ikke var sikkert nok.

 

Ferris gav imidlertid ikke op så let. Han vendte tilbage til udvalget et par uger efter og så fik han lov til at gå i gang.

 

George Ferris havde også rekrutteret flere lokale investorer til at dække det 400.000 dollar dyre byggeri.

 

Da Columbian Exposition åbnede blev George Ferris pariserhjul den helt store attraktion.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu