ANNONCE

Valg: 7000 demonstrerer mod Putin i Rusland

6. december 2011 07:46 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Valg: 7000 demonstrerer mod Putin i Rusland
Billede mangler

Trafikken blev blokeret, og der var råb i gaden, da op mod 7.000 primært unge russere demonstrerede i Moskva i nat dansk tid.
 
Demonstranterne gennemførte den største demonstration i Rusland, siden Vladimir Putin kom til magten for 12 år siden. 300 demonstranter endte med at blive anholdt, skriver Time.
 
De mange unge, der beskrives som Ruslands internet-generation, var vrede over søndagens parlamentsvalg, hvor de mener, at premierminister Vladimir Putin og hans parti, Forenet Rusland, har snydt ved valget. Bag anklagerne står valgobservatører og dele af oppositionen, som har meldt om udbredt valgfusk.
 
Valget blev en skuffelse for Putin og Forenet Rusland, som tabte en fjerdel af sine mandater i det russiske parlament, dumaen, og dermed mistede sit absolutte flertal.
 
Lige siden Putin afslørede, at han ville stille op til præsidentvalget for tredje gang, er hans popularitet faldet drastisk. I november kom det ligefrem til udtryk i det første udtryk for masse-utilfredshed, da han blev buet ud af et stadion under en kampsports-begivenhed.
Kilde: Time

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu