Valgkampskrig presser Romney i hjemstaten

28. februar 2012 14:18 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Valgkampskrig presser Romney i hjemstaten
Billede mangler

For en måned siden virkede Mitt Romney urørlig i kampen om at blive republikanernes præsidentkandidat, men når valgcirkusset tirsdag rykker ind i Arizona og Romneys egen hjemstat, Michigan, risikerer den hovedrige politiker at lide et afgørende nederlag.
Hans modstander, den stærkt højredrejede konservative Rick Santorum, blev nemlig genoplivet i valgkampen i starten af februar, da Santorum vandt i Missouri, Minnesota og Colorado.
Nu viser meningsmålinger, at Santorum meget vel kan slå Romney på hans hjemmebane, og det kan blive et stort problem for Romneys videre valgkamp.
“Hvis han taber i Michigan, er han alvorligt svækket,” vurderer ekspert i amerikansk politik, lektor Derek Beach fra Århus Universitet, over for Newspaq.
Et nederlag kan betyde, at Romney kommer dårligt fra start, når valgkampen den 6. marts går ind i en afgørende rolle med valg i hele ti stater: Alaska, Georgia, Idaho, Massachusetts, North Dakota, Ohio, Oklahoma, Tennessee, Vermont and Virginia.
Som udgangspunkt er Romney stadig storfavorit til at vinde nomineringen som republikanernes præsidentkandidat, men hvis Romney bliver ydmyget i Michigan, tror Derek Beach, at Santorum har en reel chance for at blive republikanernes præsidentkandidat.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu