ANNONCE

Vandbakkelser blev endestationen

23. november 2019 21:01 | Af: Ritzau Fokus

Rikke Baun måtte forlade "Den store bagedyst" inden finalen. I dag er hun højgravid og venter barn nummer to.

Lørdag aften blev der vinket farvel til revisoren Rikke Baun, der røg ud ugen inden finalen i “Den store bagedyst”.

Kærlighedsfesten over dem alle dannede rammen for semifinalen lørdag, hvor deltagerne skulle bage forskellige bryllupskager. Særligt den hemmelige udfordring voldte problemer for Rikke Baun.

Artiklen fortsætter under videoen

Deltagerne blev nemlig kastet ud i den frygtede franske bryllupskage croque-en-bouche, og de fyldte vandbakkelser skabte problemer for den 31-årige deltager, der tilmed valgte den højeste sværhedsgrad. Der kunne vælges mellem let, middel og svær i den hemmelige udfordring.

Karamellen, der skulle holde kuglerne sammen, duede imidlertid ikke. Da de franske tårne af en kage stod på dommerbordet, var der et enkelt tårn, der ikke stod som de andre.

– Jeg synes, det var lidt komisk, at der bare lå en bunke vandbakkelser med sukkerpynt ovenpå, siger Rikke Baun.

– Det var en skør situation, at alting bare var splattet sammen, og så skulle man alligevel putte det flotte pynt på, fortæller hun.

Minikager brændte på

Heller ikke den første udfordring var sjov for hende. Der skulle bages 50 minikager, der ville egne sig til en bryllupsreception.

En plade af mørdejsbundene brændte på, og derfor fik hun travlt. Det gik ud over udseendet på kagerne, selv om smagen fik rosende ord med på vejen fra de to dommere.

Rikke Bauns deltagelse i programmet har lært hende at smile af de pressede situationer, også når tingene ikke helt går som planlagt.

– Det her med at stille sig frem, selv om noget ikke er helt perfekt, det har været en stor læring for mig. Det har jeg taget med videre i mit arbejdsliv og privatliv, fortæller hun.

Kniven for struben

I lørdagens semifinale havde hun kniven for struben inden den sidste udfordring kaldet mesterværket, hvor der skulle kreeres bryllupskager til servering på Clausholm Slot.

Her ventede fem vordende brudepar spændt på at smage deltagernes bryllupskager.

Selv om Rikke Baun fik ros af dommerne for sit klassiske valg af bryllupskage, var det ikke nok til at opveje præstationerne i de to første udfordringer.

Kort efter sit exit fandt den 31-årige revisor ud af, at hun ventede sit andet barn. Hun kunne dog ikke mærke sin graviditet under programmet. Nu er hun højgravid, og ventetiden bruges blandt andet i køkkenet med sønnen.

– Jeg er begyndt at øve lidt med Holger. Han kan røre lidt i en skål og hælde en frygtelig masse mel op. Han synes, det er helt vildt sjovt, siger hun.

Englebarn

Toårige Holger var et englebarn, der sov meget og sjældent græd, fortæller Rikke Baun – men det er ikke sikkert, det bliver sådan med nummer to.

– Jeg ved ikke, om jeg står i kø til at få en lille en, der ikke kan sove. Hvis jeg får det, er jeg på bar bund, siger hun.

Du kan læse mere om Rikke HER.

Næste uge gælder det finalen i “Den store bagedyst”, som vises lørdag klokken 20 på DR1.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu