ANNONCE

Vanvid: Lastbil splittet ad af politiet – endte med en halv mio. i bøde

12. februar 2018 16:40 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

"Lastbilen blev i store træk adskilt".

Vanvid: Lastbil splittet ad af politiet - endte med en halv mio. i bøde
En vognmand har fået en gigantisk bøde. Arkivfoto: Scanpix

84 sigtelser fordelt på både chauffør og vognmand blev det til, da politiet stoppede en bulgarsk lastbil efter om omfattende fusk med registreringen af køre- og hviletid. Det skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Det bulgarske vogntog blev fredag aften stoppet og kontrolleret på motorvej E45 ved Kolding. En gennemgang af data fra lastbilens udstyr til at registrere køre- og hviletid, blev begyndelsen til en langvarig kontrol, som først var slut midt på natten mellem fredag og lørdag.

– Det er en helt usædvanlig sag med et omfang, som vi kun har oplevet få gange før, siger politikommissær Stig Simonsen, der er leder af Tungvognscenter Syd, til TV SYD.

Lastbilen, som var af nyere dato, blev i store træk skilt helt af, inden det midt på natten kunne konstateres, at lastbilens udstyr var manipuleret på en yderst avanceret måde. Det resulterede i hele 84 sigtelser fordelt på både chauffør og vognmand for omfattende overtrædelser af reglerne om køre- og hviletid.

– Den 32-årige chauffør er afhørt, løsladt og rejst hjem. Vi ved endnu ikke, hvordan den bulgarske vognmand stiller sig til sigtelserne. Indtil bøden på de 508.000 kroner er betalt, holder vi lastbilen tilbage, oplyser politikommissær Stig Simonsen, Tungvognscenter Syd.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu