Vanvid: Mand ædt af bakterie

16. juli 2019 06:18 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Endnu et alvorligt tilfælde af kødædende bakterie-infektion i Florida. Denne gang fatalt.

Faren lurer under havoverfladen. I hvert fald i den Mexicanske Golf. På kort tid har amerikanske medier berettet om forfærdelige tilfælde af mennesker, der er blevet inficeret med kødædende bakterie.

Senest skriver britiske Daily Mirrors amerikanske redaktion om Dave Bennett fra Memphis, Tennessee, der efter et ophold i byen Destin, der ligger i Florida lige ud til golfen, pludselig fik en underlig plet på ryggen. 48 timer senere var han død.

Blot 12 timer efter at have været i vandet vågnede Dave og havde ifølge datteren Cheryl abnormt ondt i sit ben, og da det de følgende timer bare blev værre, hastedes han på hospitalet, hvor det blev fastslået, at der var tale om en infektion. Infektionen blev hans død.

Dermed var Dave knap så heldig som den 12-årige Kylei Parker, der ligeledes kom i kontakt med en kødædende bakterie efter at have moret sig i vandet ved Destin, Florida. Hun kæmpede for livet gennem flere dage og klarede den da også, mens Daves liv ebbede hurtigt ud.

Forberedt

Netop på baggrund af historien om den 12-årige var Dave Bennett og hans familie – datteren Cheryl bor i Destin – ekstra påpasselige, da de gerne ville i vandet. Faderen har nemlig kæmpet mod kræft i adskillige år.

En fælles forståelse er, at de kødædende bakterier kommer ind i kroppen gennem åbne sår eller rifter. Derfor tjekkede Cheryl sin far, der var en vandhund, grundigt, fordi hun havde læst om Kylei, der blev inficeret gennem netop et sår, hun fik i vandet.

Alligevel blev faderen ramt, og det har fået Cheryl til at reagere, forklarer hun Daily Mirror.

– Der er nødt til at være skilte ved alle strande og over det hele, hvor der skal stå, at folk med kompromitteret immunforsvar eller åbne sår ikke bør bevæge sig ud i vandet, siger hun til avisen. Hun håber, at hendes historie kan være med til at redde liv.

Fatalt fald

Den mexicanske golf er åbenbart hårdt ramt af disse tilfælde. For nylig kunne Newsbreak.dk også formidle historien om den 77-årige Lynn Fleming. Hun gik en tur med fødderne i vandet langs strandkanten ved sit hjem på Anna Maria Island ud til golfen.

I forbindelse med et fald slog hun hul og blev inficeret med en kødædende bakterie, der efter to uger endte med at slå hende ihjel. Faldet medførte en lille rift på kvindens skinneben, men ifølge hendes søn var det ikke noget, hverken hun selv eller familien tog videre notits af.

– Der kom en lille hævelse, som vi fik til at lægge sig, men det stoppede dog ikke med at bløde, har han fortalt til amerikanske medier.

Nekrotiserende fasciitis, som infektionen egentlig kaldes, er en meget sjælden, men livstruende infektion, som ødelægger hud og underliggende blødt væv. Den viser sig først efter noget tid ved blålige mærker på det betændte område, og det kan udvikle sig hastigt og resultere i organ-skader, så smittede dør.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu