ANNONCE

Vanvidsbilist brager gennem bommene

10. april 2021 07:15 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

Politiet måtte bruge sømmåtter for at stoppe ham

Vanvidsbilist brager gennem bommene
Politiet måtte tidligt lørdag morgen bruge sømmåtter for at stoppe en bilist, der pludselig vendte om og kørte gennem betalingsanlægget. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Opdatering:

Politiet måtte natten til lørdag bruge sømmåtter for at stoppe en vanvidsbilist, der bragede gennem bommene på Storebæltsbroens betalingsanlæg.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, der samtidig efterlyser vidner til bilistens kørsel.

To mænd midt i tyverne er blevet anholdt, efter at de lørdag morgen kørte igennem en bom i den forkerte retning ved Storebæltsbroen, inden de fortsatte på motorvejen i den forkerte vejbane.

Det oplyser vagtchef ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi Henrik Karlsen.

Han fortæller, at de to unge mænd i de tidlige morgentimer kom kørende fra Sjælland mod Fyn i en Mercedes.

Da de nåede til Storebæltsbroen betalte de ved betalingsanlægget og kørte igennem, inden de efter noget tid pludselig vendte om og kørte tilbage mod færdselsretningen. Mod øst i vestgående vejbane.

– De kommer hen til betalingsanlægget igen, hvor de holder i noget tid, inden de ligesom presser bilen under bommen. Herefter fortsætter de østpå mod Sjælland i den forkerte bane, siger Henrik Karlsen.

Brugte sømmåtter

Politiet fik anmeldelsen omkring klokken 05.13 og satte straks efter de to personer. Fem-ti minutter senere lykkedes det politiet at stoppe bilen nær Slagelse med sømmåtter.

– Ingen er kommet til skade. Men vi har været i kontakt med to vidner, der begge har måttet undvige bilen, da den kom kørende, siger vagtchefen.

Han tilføjer, at føreren af bilen har kørt i påvirket tilstand, og at han har ramt autoværnet på et tidspunkt. Bilen har kørt mellem 80 og 140 kilometer i timen.

Flere sigtelser

Føreren af bilen er blevet sigtet af politiet for at køre i påvirket tilstand og for at bringe andres liv i fare. Politiet er ved at vurdere, om han skal fremstilles i grundlovsforhør.

Den anden mand er også stadig tilbageholdt, mens politiet klarlægger hændelsesforløbet.

I den forbindelse vil Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi også gerne høre fra vidner, der har set bilen med de to personer lørdag morgen

– Vi vil også gerne høre fra folk, der ikke nødvendigvis har været i en faresituation, siger Henrik Karlsen.

Ny lov

Siden 31. marts har det været muligt for politiet på stedet at konfiskere et køretøj, der er brugt til vanvidskørsel.

Vanvidskørsel dækker blandt andet over særlig hensynsløs kørsel. Kørsel med en promille på over 2,00 er også vanvidskørsel.

Kørsel med over 200 kilometer i timen eller en hastighed over 100 kilometer i timen med en samtidig overtrædelse af hastighedsgrænsen med mere end 100 procent er også vanvidskørsel.

Når politiet har beslaglagt et køretøj, er det efterfølgende op til retten at afgøre, om beslaglæggelsen er i orden, og om bilen dermed kan konfiskeres.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu