ANNONCE

Vanvidsbilister hærger vejene under krisen

2. april 2020 14:00 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Vanvidsbilister hærger de danske veje under krisen. Også i byerne.

Vejene er mere tomme end ellers på grund af coronakrisen.

Det har fået vanvidsbilisterne frem. Og mange af dem.

Det oplyser Rigspolitiet på sin Facebook-side.

Landets fotovogne og stærekasser har siden den 16. marts 2020 blitzet cirka 13.500 fartsyndere.

Af dem står omkring 1.500 til et klip i kørekortet, og cirka 250 får frakendt kørekortet.

På Mors blev en af de værste fartsyndere målt til 229 kilometer i timen i en 70-zone, mens en anden blev målt til 239 kilometer i timen på Køge Bugt Motorvejen.

Tal fra Vejdirektoratet viser desuden, at markant flere kører for hurtigt i de større byer, end før coronavirus/covid-19 for alvor ramte Danmark.

Kæmpe stigning

Andelen af bilister, der kører for stærkt, når de passerer os, er næsten fordoblet sammenlignet med perioden, før Danmark lukkede ned.

“Og for at det ikke skal være løgn, er andelen af vanvidsbilister firedoblet – og nej, det er desværre ikke en forsinket aprilsnar”. skriver Rigspolitiet.

Transportminister revser bilister

Transportminister Benny Engelbrecht (S) er heller ikke just imponeret over danske bilisters ageren på vejene under krisen.

– Jeg er stolt af det samfundssind, som vi i disse dage viser hinanden, hvor vi holder afstand og hjælper venner og naboer, hvor vi kan. I samme ånd skal vi huske på, at selv en lille hastighedsoverskridelse på vejene er farlig – både for os selv og de trafikanter, vi møder på vores vej. Jeg vil derfor gerne opfordre til, at vi også husker at vise samme hensyn i trafikken og sætter farten ned – det gør en forskel, siger transportministeren og minder om, at der fortsat udføres hastighedskontrol.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu