ANNONCE

Vanvittig fartbølle får historisk hård straf

11. januar 2012 21:31 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Vanvittig fartbølle får historisk hård straf
Billede mangler

En fartbølle har i dag fået en historisk hård dom ved retten i Odense.
Den 26-årige mand er dømt skyldig i at overtræde farthastigtheden med hele 60 kilometer i timen. Det skete i forbindelse med et såkaldt ‘street race’ – et billøb på offentlig gade, skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.
Hvad den unge mand ikke vidste var, at færdselspolitiet på Fyn overvågede afviklingen af billøbet den aften i september 2011, som foregik på en lige vejstrækning i et industrikvarter i Middelfart.
Her målte færdselspolitiet over en strækning på 213 meter hastigheden på tiltaltes Nissan 200 SX til mindst 119 km/t mod tilladt 50 km/t.
Ud over deltagerne befandt der sig under løbene en del tilskuere, og arrangørerne havde posteret personer med walkie-talkies, ifølge deres udsagn for at sikre området.
Den tiltalte, en ustraffet 26-årig mand fra Sydjylland, nægtede sig – støttet af flere vidner – skyldig med henvisning til, at politiets måling angik den (ukendte) bil, han konkurrerede imod. Der skete i øvrigt ingen uheld, og føreren var ikke påvirket.
Fartdjævelen blev idømt 10.000 kroner i bøde og 30 dages betinget fængsel, samt samfundstjeneste. Dommen er den hidtil hårdeste af sin slags i Danmark i denne slags sager.
Den dømte har nu 14 dage til eventuelt at anke dommen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu