ANNONCE

Vanvittig hastighed på skolevej

22. august 2019 10:41 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

En af Nordsjællands Politis ATK vogn fangede en bilist med 111 kilometer i timen på en skolevej.

Fartgrænsen på Byvej i Frederikssund blev skidt højt og flot på, da en ATK-vogn fra Nordsjællands Politi torsdag morgen fangede en bilist, der kørte 111 kilometer i timen. Fartgrænsen i området er 50 kilometer i timen, da det er en skolevej.

Den markante overskridelse af fartgrænsen er uvant for Nordsjællands Politi.

Ubetinget frakendelse

– Lige præcis denne måling var så bemærkelsesværdig, så vores ATK-betjent tweetede om det, siger pressekoordinator ved Nordsjællands Politi, Henriette Døssing til Newsbreak.dk

Den voldsomme overtrædelse giver ifølge FDM, fartsynderen en bøde på 6500 kroner eller mere og en ubetinget frakendelse af kørekortet.

Uvant overtrædelse

Nordsjællands Politi er bekendt med, at bilister overskrider fartgrænserne. Men denne kæmpe fartsynd er et sjældent syn for politiet.

– 111 kilometer i timen i en 50 kilometer zone er heldigvis ikke noget, vi ser så tit, siger Henriette Døssing.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Nordsjællands Politi opfordrer på baggrund af den voldsomme hastighed, at andre bilister sænker farten, når de bevæger sig i områder, hvor der er skolebørn.

Større kontrol

I uge 33 har politiet i hele landet udført flere fartkontroller i forbindelse med skolestart.

Det har resulteret i, at 5300 bilister er blevet fanget i en fartsynd. Mere end 2600 af dem var på byveje, ligesom bilisten med 111 kilometer i timen.

Dog kan politiet glæde sig over, at antallet af fartsyndere er lavere i år sammenlignet med andre år – dog er 5300 stadig for mange ifølge Rigspolitiet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu