ANNONCE

Vanvittig hemmelighed fundet under jorden

30. januar 2020 09:58 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

"Den længste nogensinde" bliver den kaldt. Afsløringen er overraskende.

Den massive strømning af narkotika til USA fra Mellem- og Sydamerika går unægtelig gennem Mexico, der grænser til de sydlige USA-grænser. Nu har smuglerne lidt et ordentlig nederlag. Det er sket med det overvældende fund af en knap halvanden kilometer lang tunnel.

Myndighederne har ifølge flere internationale medier fundet tunnelen, der dog var tom, da grænsepolitiets særenhed for nylig rykkede ind i den. Det var en overvældende oplevelse, skriver blandt andre BBC.

I den lange tunnel var nemlig både afløb, luftventilation, jernbaneskinner, elevator og indlagte strømkabler. Ingen detaljer om byggeriet af den underjordiske grænseovergang er kendt, men den strækker sig fra byen Tijuana i Mexico til San Diego-området i staten Californien.

Der er ikke sket anholdelser i forlængelse af fundet, men det berygtede Sinaloa-kartel – for hvem fængslede Joaquin “El Chapo” Guzman er/var leder – er kendt for at arbejde i netop Tijuana-området.

Tunnelen mellem de to lande er den hidtil største og mest omfangsrige, der er blevet fundet, siden arbejdet med at optrevle de mange smuglerveje for alvor gik i gang i 2016.

– Denne specifikke tunnel viser tydeligt, hvor lang tid transnationale kriminelle grupper vil bruge på at smugle ulovligheder over grænserne, siger Cardell Morant, der er chef for Homeland Securitys særgruppe i San Diego.

Den nyfundne grænse”undergang” er omkring 1000 amerikanske fod længere end den hidtidige længste smugler-tunnel.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu