Vanvittig køretur: Hjernedød chauffør hamrer afsted med 232 km/t

20. december 2016 13:59 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Det er en tilbagevendende begivenhed hos lokalpolitiet, at folk kører alt for stærkt.

Vanvittig køretur: Hjernedød chauffør hamrer afsted med 232 km/t
Man må køre 110 kilometer i timen på den strækning, en bilist blev "blitzet" med 232 på. Foto: Krak.

Hos Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi er Erik Mather leder af færdselsafdelingen i politikredsen, og han må efterhånden være en kende træt af bilisternes vilde kørsel i området.

Det er ikke længe siden, at Newsbreak.dk fortalte om bilisten, der krydsede Storebæltsbroen med 185 i timenog dengang konstaterede Erik Mather, at en sådan hastighed ikke er noget, man kommer til i ubetænksomhed. 

– Vi kan alle komme til at køre for stærkt. Men 185 i timen. Det er en bevidst handling. Og det, der er frustrerende er, at der er nogle, der ikke tænker over andres ve og vel. Jeg har været ude og pille alt for mange ud af biler, der er uforskyldt var involveret i sådan noget her, sagde Erik Mather dengang til Newsbreak.dk.

De vildt høje hastigheder er ikke hverdagskost hos politiet, heldigvis, men det sker stadig, at en bilist bliver “blitzet”, mens vedkommende hamrer forbi en fartkontrol med alt, alt for høj fart. Og nu er det så sket igen.

Denne gang var det på Sydmotorvejen ved Maribo, hvor hastighedsgrænsen er 110 kilometer i timen. Ifølge BT blev bilisten målt med hele 232 kilometer i timen. 

Sker alt for ofte

Newsbreak.dk har ikke kunnet få en kommentar fra Erik Mather angående den eneste gang vanvidskørsel, men lederen af færdselsafdelingen har talt med BT om episoden, hvor han fortæller, at man fra politiets side alt for ofte møder sådanne bilister. 

– Det er ikke hverdag for os, men cirka en gang om måneden ser vi bilister med hastigheder over de 200 kilometer i timen, fortæller han til BT.

Kortet ryger

Selvom bilisten ikke blev bragt til standsning af politiet i øjeblikket efter, at vedkommende kørte så meget for stærkt, er der stadig ingen tvivl om, at kørekortet ryger sig en tur.

Det sker, når man bliver snuppet med mere end 100% for meget fart i forhold til det tilladte, og det er så absolut tilfældet i denne konkrete sag. Foruden udsigten til at skulle klare sig uden et kørekort i det næste stykke tid, står vedkommende også til en bøde på mere end 13.000 kroner.

– Det går hen og bliver en halvdyr fornøjelse at køre så vildt, konstaterer Erik Mather.

 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu