ANNONCE

Vanvittig politijagt fanget på video

18. september 2020 11:40 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

På et tidspunkt nåede en af politiets patruljer over 220 kilometer i timen.

Onsdag foregik en større jagt efter en motorcykel.

På et tidspunkt nåede en af politiets patruljer over 220 kilometer i timen i forsøget på at fange personen og motorcyklen – og dele af den vanvittige jagt blev fanget på et dash-cam. Den kan du se i videoen over artiklen.

Onsdag klokken 14.24 blev en civil patrulje på motorvejen syd for Aarhus overhalet af en motorcykel, der kørte med alt for høj fart.

Det fremgår af døgnrapporten fra Østjyllands Politi. 

Patruljen kørte efter motorcyklen for at tage en snak med føreren om hans alt for høje fart. Da patruljen forsøgte at få stoppet motorcyklisten nåede de op på en hastighed i nærheden af 200 kilometer i timen.

Ved Aarhus Syd, hvor motorvejen deler sig, blev motorcyklisten dog tvunget til at sætte farten ned på grund at tæt trafik, og det lykkedes betjentene at køre op på siden af motorcyklen, hvor de gav tegn til, at han skulle standse.

220 kilometer i timen

Men da de tændte for bilens horn og lygter, gassede motorcyklisten kraftigt op og kørte væk. Patruljen satte efter og fortsatte eftersættelsen ad Aarhus Syd-motorvejen, hvor patruljebilens hastighed nåede op på 220 kilometer i timen.

Undervejs så betjentene, at motorcyklisten to gange overhalede en lastbil højre om, og da han nåede til krydset ved Paludan Müllers Vej, kørte han over for rødt lys og drejede til højre ad Viby Ringvej.

Eftersættelsen fortsatte med høj fart ad Viby Ringvej, hvor der var opstået kø op til krydset mod Ormslevvej, hvilket fik motorcyklisten til at køre op på fortovet, hvor han overhalede flere cyklister.

I krydset kørte han igen over for rødt lys, og for enden af Ormslevvej kørte han ned af en cykelsti, hvor patruljebilen ikke kunne komme igennem på grund af chikaner.

Patruljen havde dog i mellemtiden orienteret vagtcentralen om, at man eftersatte en motorcykel, og flere patruljer var derfor kørt til området. Og kort efter motorcyklen var kørt fra den ene patrulje fik en anden patrulje øje på den på Søholmvej. Men da motorcyklisten fik øje på den anden patrulje forsøgte han igen at stikke af ved at placere sig midt på vejen mellem flere biler, hvorefter han accelererede voldsomt.

Bilister måtte undvige

Med høj fart overhalede han flere biler, så de modkørende biler måtte trække ud til siden for ikke at blive ramt. Længere fremme, på Byleddet i Brabrand, var politiets indsatsleder ankommet og havde stillet sin varebil på tværs af kørebanen med udrykningsblinket aktiveret.

Dette fik motorcyklisten til at bremse kraftigt op, hvorefter han via en indkørsel kørte fra Byleddet og videre af cykelstien mod Brabrandsøen.

Patruljebilen kørte efter og passerede undervejs flere gående og cyklende på stien, indtil de nåede til nogle pullerter, som motorcyklisten kørte igennem, hvorefter han forsvandt ud af syne.

Kom trækkende med motorcyklen

Kort efter spottede patruljen motorcyklisten trække af sted med sin motorcykel på en cykelsti, og betjentene løb efter og fik ham anholdt.

Den 36-årig mand er foreløbigt sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger, for to gange at overholde højre om, for to gange at køre frem for rødt lys, for flere gange at køre på cykelstien, for at have forholdt fare for liv og førlighed, for narkokørsel, for kørsel uden førerret og for narkobesiddelse.

Desuden viste det sig, at den nummerplade, der sad på motorcyklen, var stjålet og at stelnummeret var malet over. Motorcyklen var hverken indregistreret eller forsikret, hvorfor den blev beslaglagt med henblik på konfiskation.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu