ANNONCE

Vanvittige billeder: Pludselig åbner vejen sig i storby

8. november 2016 21:22 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Det er muligvis udvidelsen af en undergrundsbane, der har ført til, at et hul har slugt en stor japansk vej.

Et jordfaldshul på 20 meter i diameter har tirsdag morgen lokal tid åbnet sig på en gade i storbyen Fukuoka i det sydlige Japan. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Hullet har slugt en stor del af en femsporet vej tæt ved byens hovedbanegård.

Det gabende hul afslører sokler fra nærliggende bygninger, og der er en frygt for, at hullet kan føre til, at bygninger falder sammen, hvis det fortsat udvider sig.

Tv-billeder viser, hvordan to huller opstår og gradvist bliver udvidet, før de bliver til ét. Det sker, mens de suger asfalt og jord til sig kort efter klokken fem om morgenen lokal tid.

– Det var en smule mørkt ude, og min første indskydelse var, om det kunne passe, at vejen virkelig forsvandt, siger en ung mand, der har set jordfaldshullet, til den offentlige tv-station NHK.

– Da jeg så det, var der allerede to store huller, og de fortsatte med at blive større. Jeg blev mest bange, da et trafiklys faldt ned ved det kryds, hvor jeg stod. Jeg følte, at jeg måtte væk derfra, siger manden.

Hullet fortsatte med at gro, og midt på morgenen var det to etager dybt. Det blev fyldt med vand fra ødelagte vandrør.

Politiet, der havde ryddet området omkring hullet og evakueret folk fra nærliggende bygninger, oplyser, at der ikke er nogen, der er kommet til skade.

Det var et lækket vandrør under jorden, der var årsag til, at hullet opstod. Myndighederne mener at vide, at det er arbejdet med en ny metroforbindelse i byen, der kan have slået hul på det store vandrør.

Fukuoka er den største by på den sydligste af Japans hovedøer, Kyushu.

Byens hovedbanegård er et centralt knudepunkt i området.

Blandt andet afgår de populære såkaldte projektiltog, et ekstremt hurtigt eksprestog med en tophastighed på op til 320 kilometer i timen, fra byen.

/ritzau/

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu