ANNONCE

Vanvittigt hammerslag på værk af ‘den kinesiske Matisse’

15. juli 2020 22:46 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Han døde som forholdsvis ukendt i 1966. Nu sælges hans malerier for gigantiske summer.

Vanvittigt hammerslag på værk af 'den kinesiske Matisse'
Maleriet 'Quatre Nus'af den afdøde kinesiske maler Sanyu, som ved auktionen i Hong Kong opnåede et hammerslag på næsten 220 millioner danske kroner. Foto: Scanpix/AFP PHOTO / Samantha SIN

Godt og vel 50 år efter sin død er den kinesiske kunstner Sanyu blevet enormt populær. Det blev i den grad understreget – igen – ved en Southebys auktion over moderne kunst i Hong Kong den 8. juli, hvor hans maleri ‘Quatre Nus’ fik et gigantisk hammerslag. Det vender vi tilbage til.

Sanyu, der blev født i 1985, voksede op i en ganske velhavende familie i Kina og var en af de første kinesiske kunstnere, der i 1920’erne rejse til Paris for at studere. Han blev mest kendt for sine nøgenmalerier men opnåede ikke den store popularitet mens han levede.

Nu er interessen for ham blandt især asiatiske samlere dog eksploderet og priserne på hans værker steget til astronomiske højder.

Ved auktionen i Hong Kong opstod der budkrig på hans værk mellem fire samlere og hammerslaget endte på ikke mindre end 258 millioner Hong Kong dollars. Det svarer til vanvittige 216,5 millioner danske kroner.

CNN skriver også, at Sanyus arbejder ifølge Artprice.com i 2019  omsatte for ialt 109 millioner amerikanske dollar- eller omtrent 710 millioner danske kroner. Det placerer ham som årets 16. bedst sælgende kunstner.

Af samme analyse fremgår det også, at købet af et Sanya maleri for en asiatisk samler i dag kan sammenlignes med, at en samler fra den vestlige verden erhverver sig en ‘Matisse’.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu