ANNONCE

Var du her? Opfordrer alle til coronatest

5. september 2020 19:44 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

En coronasmittet har besøgt populær bar i Odense.

Alle gæster, der har besøgt den populære bar Bodegaen i Odense fredag 4. september mellem 20 og 01 opfordres til at blive coronatestet.

Det skriver Bodegaen på Facebook.

Årsagen er, at en gæst er testet positiv for Covid-19.

Ifølge Bodegaen er det sundhedsmyndighederne, der opfordrer alle gæster til at blive testet.

Der opfordres i øvrig til, at testen først tages mandag eller tirsdag, da testresultatet inden da ikke vil være retvisende. Indtil da opfordres alle til at overholde afstandskrav og god håndhygiejne.

Bodegaen oplyser, at medarbejderne, der var på arbejde den pågældende aften er hjemsendt, ind til de kan fremvise et negativt testresultat.

“Vi gør alt hvad vi kan for at vores gæster holder afstand til hinanden, men det kan kun ske ved en fælles indsats. Set i lyst af det høje smittetryk, vil vi på det kraftigste opfordre til, at der holdes god afstand og at alle holder en god håndhygiejne med både sæbe og sprit,” skriver Bodegaen.

Store byer ramt

På et pressemøde fredag fortalte Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S), at en bekymrende tendens ses for tiden. Allerede torsdag blev der noteret en voldsom stigning i antallet af nye smittetilfælde.

Flest nye tilfælde ser man i Odense og København.

Minister Heunicke sagde på pressemødet, at han er overbevist om, at vi i fællesskab kan få knækket kurven også i Odense og København, sådan som det tidligere er sket i Aarhus og Hjørring, hvor lokale udbrud blev håndteret med helt lokale restriktioner.

Det kan også blive tilfældet i hovedstaden og i Odense, lød det på pressemødet.

– Lokale nedlukninger er en af de muligheder, der ligger aller øverst i vores værktøjsskuffe. Vi kigger på tallene igen i weekenden. Og hvis det er relevant, så er det noget af det, vi vil gribe til, sagde Magnus Heunicke, der gentog noget af det allervigtigste:

– Vi kan ikke styre alle. Men vi kan komme med en appel om, at det er nu, vi skal passe på. Man kan frygte, at vi ikke får kontrol med stigningen og så kan det stige og til sidst ramme dem, der er i risikogruppen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu