ANNONCE

Var du HER? Så vil politiet tale med dig

7. august 2019 17:40 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Cirka 60 personer har henvendt sig - politiet vil gerne høre fra flere.

Sent tirsdag var der en eksplosion foran Skattestyrelsen. I den forbindelse har politiet fået flere henvendelser – omkring 60 – men vil gerne have endnu flere.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Gårsdagens eksplosion foran Skattestyrelsen ved Nordhavn Station har onsdag affødt en stor del henvendelser fra borgere. Københavns Politi opfordrer stadig alle, der har været i området, til at henvende sig.

Der har været stor aktivitet ved Københavns Politis telefoner i løbet af onsdagen efter opfordringen om, at borgere skulle henvende sig med oplysninger om eksplosionen ved Skattestyrelsen tirsdag aften klokken cirka 22.15.

– Der er et overvældende antal borgere, der har henvendt sig med oplysninger fra området i timerne omkring eksplosionen ved Skattestyrelsen. Det er vi meget glade for, og det hjælper os i den omfattende efterforskning, vi er i færd med, siger chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov.

Interesseret i alle henvendelser

Han opfordrer dog stadig alle, der endnu ikke har været i kontakt med politiet, og som befandt sig i området tirsdag aften mellem 21.45 og 22.30, til at kontakte Københavns Politi på 114.

– Måske har man studset over noget, som ikke umiddelbart virkede mistænkeligt, eller også kan man bare have set noget lidt ud over det sædvanlige. Vi er interesseret i alle borgernes observationer fra den tidsperiode – også selv om man måske ikke selv har fundet det mistænkeligt i går aftes. Det kan stadig godt gøre en forskel for vores efterforskning, siger chefpolitiinspektøren.

“En række spor”

Politiets teknikere har både tirsdag nat og onsdag dagen igennem arbejdet på stedet for at finde spor, der kan lede politiets efterforskning videre. Det er dog endnu for tidligt at gå i nærmere detaljer om selve efterforskningen.

– Vi har en række spor, som vi forfølger, men jeg kan ikke på nuværende tidspunkt gå nærmere ind i disse. Jeg vil dog gerne understrege, at det her er en sag, vi tager meget alvorligt, og som har højeste prioritet, siger Jørgen Bergen Skov.

I en netop afholdt pressebriefing oplyser Københavns Politi dog, at man er ‘fortrøstningsfuld’ i forhold til opklaringen.

Minder fra fortiden

I forbindelse med medieomtalen af sagen er der dukket oplysninger op om en lignende eksplosion, der ramte selv samme bygning på selv samme dato tilbage i 2003. Den sammenhæng er politiet også opmærksom på og har fulgt.

Artiklen fortsætter under videoen

Men på pressemødet oplyser Bergen Skov, at Københavns Politi allerede har været i kontakt med en person, der var mistænkt i den forbindelse, og han har således redegjort for sin færden tirsdag aften. Politiet vurderer derfor foreløbig, at der ikke er en sammenhæng.

– Indtil videre er der tale om et tilfælde, siger politichefen.

En person kom til skade ved tirsdagens eksplosion.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu