Var eftersøgt verden over: Nu er mand sigtet for drabsforsøg anholdt

17. oktober 2018 16:51 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Efter to år på flugt har tysk politi nu anholdt en mand sigtet for drabsforsøg i Aalborg.

Var eftersøgt verden over: Nu er mand sigtet for drabsforsøg anholdt
Efter to år på flugt har tysk og dansk politi lokaliseret og anholdt manden i samarbejde. Foto: Colourbox

En 36-årig mand er blevet anholdt for et drabsforsøg, der blev forsøgt for to år siden. Men den 16. oktober blev manden anholdt af tysk politi i storbyen Hannover.

Anholdelsen blev foretaget omkring klokken 16.00 og er et resultat af længere tids politisamarbejde på tværs af den dansk-tyske grænse, siger Henrik Staal, der er politikommisær og leder af politiets efterforskning.

– Under anholdelsen fremviste den mistænkte mand faktisk falske papirer, men ved nærmere identificering viste det sig at være eftersøgte, udtaler Henrik Staal i en pressemeddelelse.

Da han oprindeligt blev eftersøgt udsendte politiet en international arrestordre. Og senere blev han eftersøgt i offentligheden, hvilket Newsbreak.dk dækkede.

Efterforsket som forsøg på manddrab

Nordjyllands Politi efterlyste dengang en mand, der var under mistanke for at have medvirket i en skudepisode, som fandt sted 13. oktober 2016 i Aalborg. Her blev en 25-årig mand omkring klokken 01.40 ramt af flere skud på Skydebanevej i Aalborg – manden er dog uden for livsfare.

Siden skyderiet efterforskede Nordjyllands Politi sagen som forsøg på manddrab, og politiets efterforskere havde i den forbindelse søgt intensivt efter to mænd, hvoraf begge nu er anholdt. Dengang var meldingen klar fra politiet, da de jagtede de mistænkte.

– Men han har ikke ønsket at tale med os, selvom han gennem sin forsvarer er klar over, at vi søger ham. Og derfor efterlyser vi ham nu i offentligheden med navn og med billede, sagde Stig Lundbo, der i øvrigt opfordrer manden til at melde sig til politiet, til Newsbreak.dk.

Begge de mistænktes forsvarere havde ellers givet udtryk for, at deres klienter ville melde sig selv i løbet af weekenden – men det skete bare ikke. Men nu er begge de mistænkte altså anholdt.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu