Varane er Mourinhos nye yndling

27. februar 2013 15:58 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Varane er Mourinhos nye yndling
Billede mangler

En lysende komét er dukket op på den allerstørste fodbold-himmel i Europa. Raphael Varane har i en alder af 19 år bidt sig fast på et af verdens allerbedste mandskaber, og hans gennembrud er blevet en realitet gennem klasse-præstationer mod storhold som Barcelona og Manchester United. 

 

Tirsdag aften var Raphaël Varane igen at finde i startopstillingen for konge-klubben, da Real Madrid gæstede Barcelona på Camp Nou. Det var femte kamp i træk, den unge franskmand spillede fra start, og det lader for alvor til at Mourinho har fundet en ny yndling i sin stjernespækkede trup. 

Dette blev bekræftet, da den unge forsvarsspiller efter 68 minutters spil af den anden semifinale i årets Copa del Rey steg til vejrs og via overliggeren pandede bolden i nettet. Varane tog et 40-50 meters glædessprint og kastede sig direkte i armene på en jublende Mourinho, der for en stund lagde sin kontrollerede attitude på hylden og hjerteligt krammede franskmanden.

Og der er da også god grund til jubel for The Special One. Varane ligner utvivlsomt et af de største forsvarstalenter i Europa lige nu, og har med en imponerende modenhed været blandt Real Madrids bedste både i de to pokal-brag mod rivalerne fra Barcelona og i CL-gyseren mod United. 

I det første af de to semifinale-opgør, som i øvrigt var midt-stopperens Clásico-debut, blev han af flere medier udnævnt til kampens spiller, både for sit sublime overblik og mand-mod-mand-spil, og hans vitale hovedstøds-udligning.  

I den forbindelse udtalte Mourinho sig om Varanes udvikling.

– Varanes udvikling har været overraskende for dem, der ikke har fulgt med. For os er det ikke overraskende. 

Den unge franskmand kom til Madrid fra Lens i 2010, og spillede i sin første sæson 15 kampe. I den første halvdel af nuværende sæson har Varane allerede spillet 18 kampe, og har for alvor udnyttet Pepe og Ramos’ fravær.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu