Varane gav Real håb mod Barca

30. januar 2013 23:12 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Varane gav Real håb mod Barca
Billede mangler

FC Barcelona var det dominerende mandskab denne aften på Santiago Bernabeu, og kom fortjent foran på en scoring af Fabregas, men catalanerne havde ikke held til at holde føringen, og med ti minutter igen, viste Raphael Varane den resoluthed, som Real Madrid har savnet hidtil i sæsonen.Hjemmeholdet var inden kampen god handicappet, da de sædvanlige profiler som Iker Casillas, Sergio Ramos, Pepe, Angel Dí María samt Fabio Coentrao måtte sidde udenfor på grund af skader eller karantæner.Det var derfor også en royal defensiv, der hjemme på Bernabeu skulle forsøge at holde La Ligas suveræne førerhold Barcelona fra at score. Omvendt fejlede Real Madrid-offensiven intet: Allerede i det andet minut var Cristiano Ronaldo ved at løbe igennem catalanernes forsvar, inden Pique måtte give et frispark, som portugiseren næsten scorede på.Men Barcelona kunne også. Efter 12 minutter slap Jordi Alba igennem i dybden, men backen kunne ikke finde ud af, om han skulle afslutte eller aflevere.

 

Så var der langt større resoluthed over Xavis forsøg efter 21 minutters spil. Catalanernes 6’er bankede således et frispark op på overliggeren. Men det var ikke sidste gang Xavi skulle komme tæt på målet.

Øjeblikket efter væltede Ricardo Carvalho således rundt i det og afleverede nærmest bolden for fødderne af en Messi, der hurtigt lagde den tilbage til Xavi, der måtte se sin store mulighed gå blive reddet på stregen af Raphaël Varane.

Karim Benzema havde inden opgøret udpeget sit eget hold til favoritter, og den favoritværdighed var han selv lige ved at løfte, da han med fikst vip løftede bolden op og efterfølgende bragede bolden i sidenettet.

Til trods for at det var Real Madrid, der havde vist sig farligst i regulært, åbent spil, så skulle det blive Barcelona, der lagde sig i front. Efter få minutter af anden halvleg faldt en bold lidt tilfældigt ned foran Real Madrid-forsvaret, hvilket Lionel Messi hurtigt opsnappede og sendte en aflevering i dybden til Cesc Fabregas, der med en simpel afslutning kunne lægge den forbi Diego Lopez i Madrid-målet.

Barcelonas scoring satte en dæmper på opgøret, der ikke længere fortsatte i et faretruende højt tempo. Barcelona gjorde herefter mere ud af at sidde på bolden, flytte den rundt i trekanterne og tage brodden af Real Madrid.

Men madridlenerne havde ikke mistet sulten. For cirka midtvejs i halvlegen smed Michael Essien et indlæg til bagerste stolpe, hvor Cristiano Ronaldo var millimeter fra at dirigere bolden ind til en udligning.

Real Madrid forsøgte sig herefter mere fremad banen, hvilket åbnede huller bagude til Dani Alves og Cesc Fabregas, da sidstnævnte nærved scorede efter sidstenævntes indlæg. Og chancen var måske endnu større øjeblikket efter, da Pedro slap igennem.

Som kampen nærmede sig lukketid, begyndte der at tegne sig et billede af, at Barcelona med nogenlunde sikkerhed hive sejren i land, så slog Raphael Varrane til som et lyn fra en klar himmel. Real Madrid havde hidtil i kampen kommet frem til chancer på baggrund af god opspil, men den gang valgte man den simple løsning: Et indlæg blev slået ind i feltet, hvor Varane kom højst op, og tørt headede bolden forbi Pinto i Barca-buret.

1-1 var på sin vis et tilfredsstillende resultat for begge mandskaber, hvorfor afslutningsvis faldt atter i tempo. Begge mandskaber var så i så fald tilfreds ud med resultatet, som kun Jordi Alba hen mod slutfløjt var ved at ændre på, hvis ikke det havde være for Casillas-reserven Diego Lopes’ reflekser.

Dermed skal Real Madrid på besøg på Camp Nou den 27. februar hvor retur-semifinalen i Copa Del Rey venter.

tipsbladet.dk

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu