ANNONCE

Varmebølger: Sådan fortsætter det

17. juni 2020 18:11 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

To steder i Danmark er helt officielt ramt af varmebølge per onsdag eftermiddag.

En varmebølge har ramt Danmark. Godt nok er den ingenlunde landsdækkende, men faktisk ganske lokal. Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) oplyser onsdag, at der er noteret varmebølge lidt nord for Aalborg samt et enkelt sted på Djursland.

For, at der er tale om en egentlig varmebølge, kræver det tre sammenhængende dage, hvor der bliver målt temperaturer på over 25 grader, og det er altså, hvad der er hændt nu – med onsdag som tredjedagen.

Vagthavende meteorolog Frank Nielsen fortæller til Newsbreak.dk, at det faktisk ikke er helt normalt, at det er midt i juni, den første varmebølge kan opgøres.

– Nej, det er faktisk lidt sent i for hold til, hvornår vi plejer at have sammenhængende temperaturer på 25 grader, siger han.

Så varmt var det

Meteorologen oplyser Newsbreak.dk, at de højest målte temperaturer ikke nødvendigvis er blevet målt der, hvor beboerne har oplevet en lokal varmebølge. Hele landet har de seneste dage oplevet en bølge af solskin og varme.

– Det har jo været skønt, siger Nielsen.

Mandag blev der målt 25,6 grader i Midt-/Vestjylland og Nordjylland, mens tirsdag har været årets hidtil varmeste dag med 27,2 grader i Østjylland og Københavnsområdet. Onsdag er det derimod Sydjylland, hvor der er noteret 26,3 grader som topmålet.

– Det kan vi sige, fordi temperaturerne for dagen har toppet, tilføjer meteorologen.

Det bliver ved

DMI forventer, at der – når data er blevet talt sammen – vil komme flere steder til, hvor der kan noteres lokal varmebølge. Altså tre sammenhængende dage med mere end 25 grader. Det skyldes, at torsdag også bliver en solrig affære.

– Torsdag vil i sit udtryk minde en del om onsdag, siger Frank Nielsen, der dermed helt klart forventer, at varmebølgen spreder sig til endnu flere steder.

Men allerede fredag er der en del usikkerhed om, hvordan vejret udvikler sig. Det høje lufttryk kan resultere i kraftige regnbyger i weekenden, men det er endog ganske usikkert hvor, hvor meget og hvornår, lyder det fra DMI.

For nu kan vi hæfte os ved det gode.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu