ANNONCE

Varmen fortsætter – hov, var det en regnbyge?

10. august 2020 06:50 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Prognosen for dagens, og de kommende dages, vejr, lover mere solskin og høje temperaturer.

Varmen fortsætter - hov, var det en regnbyge?
Mandagen, og den kommende uge, byder på mere solskin og temperaturer op mod 30 grader. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Hvis denne mandag byder på første skoledag for dig, eller børn i din husstand, er det vigtigt at huske rigeligt med drikkevand og solcreme.

Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, melder om 25-30 graders varme i dag de fleste steder i landet, og dermed fortsætter den varmebølge, der de seneste dage har gjort livet hedt i Danmark.

Vagthavende meteorolog, Martin Lindberg, fortæller, at temperaturene i gennemsnit ikke ser ud til at blive høje nok til en hedebølge, og at temperaturen mandag falder lidt målt mod temperaturen i weekenden.

– Luften er 1-2 grader køligere, og vinden tiltager lidt fra østlig retning, så det køler lidt, siger Martin Lindberg.

Bulder og brag

Foruden de høje temperaturer er der også en lille risiko for, at det vil regne lokalt på Sjælland, og sker der, er der her også risiko for tordenvejr. Martin Lindberg fortæller, at man på Sjælland bør være opmærksom på muligheden for regn mellem 12 og 16.

I den sydlige del af Jylland er der til gengæld udsigt til lokale temperaturer på op til 32 grader, mens kystvendte dele af landet har udsigt til lidt lavere temperaturer end gennemsnittet, grundet pålandsvinden.

Også tirsdag er der udsigt til bygevejr, denne gang i Jylland, men det betyder ikke, at varmen har sluppet sit tag om Danmark.

Alt tyder på, at varmen fortsætter ugen ud, med høj varme og få skyer på himlen, og Martin Lindberg fortæller, at der dermed er udsigt til mellem 25 og 30 graders varme mandag til fredag i denne uge.

Og så vender det … måske.

– Der nærmer sig en frontzone. Det giver muligvis flere byger med stedvis regn lørdag og søndag. Den varme luft består, men der kan komme regn- og tordenbyger i weekenden, siger Martin Lindberg til Newsbreak.dk.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu