Varmt boligudbud i januar

7. februar 2013 11:09 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Varmt boligudbud i januar
Billede mangler

Rekord mange villaer og rækkehuse fik et Til Salg-skilt i forhavens snedriver i januar i år. Faktisk drejer det sig om 3.800 nye huse mod 3.600 samme måned tre år forinden, viser den månedlige udbudsstatistik fra Boligsiden.dk.

“Dette år er begyndt bedre end de tre foregående, når man ser på antallet af nyudbudte villaer og rækkehuse. Nyudbuddet i januar steg kraftigt – oven i købet efter en bundrekord i december, der med under 2.500 nye huse til salg stod for det laveste antal i de seneste tre år,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Men de seneste mange måneder har der været længere og længere mellem husejere med salg for øje, og det ændrer det større nyudbud i januar ikke på. Siden starten af 2012 er udbuddet af villaer og rækkehuse faldet med ti procent, og en del af grunden er det kolde boligmarked på udbudssiden sidste år.

“Boligmarkedet har efterhånden stabiliseret sig. Men jeg tror, at mange potentielle boligsælgere fortsat afventer, om boligpriserne stiger. Jeg forventer, at vi vil se en fortsat stigning i udbuddet af nye boliger til salg, når boligsælgerne kan se, at prisen igen er på vej op,” siger Birgit Daetz.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu