ANNONCE

Varsel opgraderes: Det kan ikke udelukkes

12. juni 2019 12:41 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Et tidligere risikovarsel mod lokale skybrud er nu blevet væsentlig opgraderet.

– Vi er i den meget varme og fugtige luft, der mødes, og den slags fremkalder bare regn og torden. Der er stor risiko for lokale skybrud flere steder i Jylland tirsdag, og jeg går også ud fra, at der senere bliver opgraderet til et reelt varsel.

Sådan sagde Klaus Larsen, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), til Newsbreak.dk onsdag morgen. Han fik ret i, at der kom en opdatering. Det er dog ikke et reelt varsel, men dog en omfattende opgradering af omfanget.

Nu viser det sig nemlig, at hele landet pludselig er i risikozonen for at blive ramt af skybrud – lokalt – i løbet af tiden fra onsdag til torsdag. Klaus Larsens afløser skriver således i sin opdatering:

“I aften vil en front således bevæge sig op over Danmark sydfra og flere steder give regn eller byger samt torden. Da atmosfæren er meget fugtig, kan det ikke udelukkes, at der lokalt kan komme skybrud”.

Skybrud er svære at forudse, fordi de opstår pludseligt og ofte meget lokalt. Et skybrud er, når der lokalt falder 15 millimeter vand eller mere på en halv time. I Holbæk blev der natten til onsdag noteret 10 millimeter, mens der ikke langt derfra i Roskilde blev opfanget tre millimeter.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu