Vask bilen nu: Vand, salt og småsten slider på bilen

26. februar 2012 08:38 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Vask bilen nu: Vand, salt og småsten slider på bilen
Billede mangler

Har du en bil og er du glad for den, så skal du nok overveje at vaske den oftere og mere omhyggeligt netop i denne tid.
 
For alt imens temperaturen stiger, så stiger risikoen også for, at din bil tager skade. Det er vejenes forhold netop nu med mere vand, salt, sand og småsten, der risikerer at sætte sig i revner og sprækker på bilen og dermed danne rust.
 
”Vand trænger ned i asfalten, og når frosten kommer, udvides isen og skaber sprækker. Herefter løsrives småsten. Når det så regner meget, eller sne og is tør, skylles stene op på vejbanen. Vi oplever, at der i øjeblikket er lige så mange småsten som sidste år. Trods en kortere vinter er der fortsat mange følgeskader af veje, der ikke har været vedligeholdt i årevis. Det medfører f.eks. mange småsten, som hvirvles op, når bilisterne kører henover dem,” siger Troels Madsen, der er regionschef hos Lemminkäinen som reparerer huller i asfalten for talrige kommuner i Jylland og på Sjælland.
 
Hos Applus Bilsyn advarer administrerende direktør, Per V. Rasmussen også mod de rustskader den ekstra fugt, vejsalt, som stadig ligger på asfalten, og de mange sten kan medføre:
”Små hulrum og sprækker under bilen fyldes støt og roligt op med småsten, skidt og fugt. Gør man ikke noget ved det igennem længere tid, er der stor risiko for rust. Har man i forvejen begyndende rust, så udvikler den sig med stor sandsynlighed i løbet af få måneder. For at undgå rust er det derfor vigtigt, at man løbende vasker bilen – gerne flere gange i løbet af vinteren. Er det flere år siden, at bilen sidst er blevet rustbeskyttet, anbefaler vi også, at bilen får en ny behandling,” siger Per V. Rasmussen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu