ANNONCE

Vask hænder: Det her er rene bakteriebomber

20. januar 2020 11:24 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Mange tænker sikkert ikke over det, men vi rører ved bunker af ting hver eneste dag, der bør få os til at vaske hænderne i en fart.

Der er rigtig mange gode grunde til ofte at søge til håndvasken. Ikke kun for sin egen skyld men også for andres. For har man først fået bakterier på hænderne, så overlevere man dem nemlig til alt, hvad man rører ved.

Artiklen fortsætter under videoen

Faktisk er det komplet umuligt ikke at komme i nærkontakt med bakterier i hverdagen. For de findes overalt.

I galleriet over artiklen kan du se, hvad der er i højrisiko for at være bakteriebomber og hvor det er et must, at man vasker hænder efter berøring.

Blandt andet fordi det desværre ikke er alle, der er lige gode til at vaske hænder efter toiletbesøg og derfor tager bakterier med sig ud i hverdagen. Desuden fordi andre hoster, nyser og sprutter eller bærer rundt på andre smittefarlige sygdomme og derved bidrager til ‘bakterie- og virafesten’.

Det er ikke nok blot at skylle hænder. Heller ikke hvis man bruger varmt vand. Ifølge Reader’s Digest skal der sæbe eller et egentligt håndrensningsmiddel til for at begrænse overførslen af bakterier og vira.

Selvfølgelig er det umuligt at holde sine hænder 100 procent kimfrie hele tiden, men med jævnlig håndvask er det trods alt muligt at holde spredning af diverse dårligdomme i ave.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu