Vatikanet afviser beskyldninger mod paven

15. marts 2013 14:56 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Vatikanet afviser beskyldninger mod paven
Billede mangler

VATIKANSTATEN: Lang tid inden Jorge Bergoglio blev udnævnt til pave, vendte han det blinde øje til overgreb fra Argentinas militærregime og undlod at beskytte to præster, der blev kidnappet og mishandlet af myndighederne.

 

Sådan lyder anklagen mod den nye pave fra kritikere i hjemlandet Argentina. Men fra Vatikanet bliver der nu taget skarpt afstand fra beskyldningerne mod paven. Ifølge Reuters afviser en talsmand for Vatikanet, fader Frederico Lombardi, at de har noget på sig.

»Anklagerne stammer fra antiklerikale og venstreorienterede kræfter, der bruger dem til at angribe den katolske kirke,« fastslår talsmanden.

Pave Frans var jesuitleder i hjemlandet under militærstyret og den såkaldte Beskidte Krig fra 1976 til 1983, hvor tusindvis af oppositionstilhængere blev kidnappet og tortureret i hemmelige fængsler. Blandt de kidnappede var to katolske præster, der mener, at Bergoglio kunne have beskyttet dem.

Men Vatikanets talsmand påpeger, at der ikke er nogle konkrete beviser mod paven, der endda blev afhørt af myndighederne efter regimets fald.

»Han kunne dokumentere sin afvisning af beskyldningerne mod ham. Der er også mange vidneforklaringer, der viser, at Bergoglio forsøgte at beskytte mange mennesker under diktaturet. Han rolle er meget klar,« siger fader Lombardi ifølge Reuters.

Blandt kritikerne af pave Frans’ rolle under den Beskidte Krig er argentinske menneskerettighedsforkæmpere.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu