ANNONCE

Vatikanet snuppet i at kopiere fra Wikipedia

10. januar 2012 15:14 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Vatikanet snuppet i at kopiere fra Wikipedia
Billede mangler

Ups! Vatikanet er måske ikke kendt for at være den mest effektive institution, men af og til går det tilsyneladende stærkt – måske en anelse for stærkt.
22 ærkebiskopper blev i sidste uge forfremmet til kardinaler. I den forbindelse udsendte Vatikanet en pressemeddelelse med biografier af dem, der var blevet forfremmet. Problemet var bare, at Vatikanet ikke havde haft tid til at skrive dem selv.
Det var især tydeligt i pressemeddelelsens omtale af den nye ærkebiskop i den hollandske by Utrecht, Willem Jacobus.
Her ‘skrev’ Vatikanet, at ærkebiskoppen har en “stærk tendens til konservatisme, især over for abort og homoseksualitet, hvilket har gjort ham til en af de mest omtalte religiøse mænd i landet.”
I mange af omtalerne af de 22 nye ærkebiskopper stod der også, at de var katolikker – en lidt overflødig information, når pressemeddelelsen kom fra Vatikanet, den katolske kirkes øverste magtorgan.
En talsmand fra Vatikanet siger til den britiske avis The Guardian, at det var ‘hastværk’, der var årsagen til, at der blev tyet til cut and paste.
Vatikanet har nu opdateret sin hjemmeside med de officielle beskrivelser. Og denne gang har det vist Vatikanets egne ansatte, der har skrevet dem.
Kilde: Business Insider, The Guardian

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu