ANNONCE

Vedtaget: Minister kan aflyse eksamener

19. marts 2020 13:27 | Af: Ritzau Fokus

Folketinget har på grund af corona-uro vedtaget en lov, der midlertidigt giver undervisningsminister stor magt

En nødlov, som et enigt Folketing vedtog torsdag eftermiddag, giver børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) usædvanligt vidtgående magt midt i uroen skabt af coronavirusset.

Blandt andet kan hun – hvis hun finder det nødvendigt – aflyse eller udskyde eksamener på landets skoler, erhvervsuddannelser og gymnasier.

Artiklen fortsætter under videoen

– I dette lokale deler vi helt sikkert ønsket om, at alle elever i 9. klasse og på de gymnasiale uddannelser hurtigt kommer tilbage i skole og kan tage deres afgangsprøve og eksamen som normalt.

– Men vi kan bare ikke vide det. Derfor har vi i lovforslaget garderet os, så vi hurtigt og med kort varsel kan finde en god løsning for de mange elever, sagde undervisningsministeren på et lukket samråd onsdag aften.

Tiltaget omkring eksamener er et af flere i nødloven, der skal hjælpe undervisningsområdet midt i uroen omkring coronavirusset.

Hvis ministeren finder det nødvendigt, kan hun også fjerne fraværsregistrering i gymnasierne og bestemme, at minimumstimetal i skolerne kan fraviges.

Om hun vil gøre brug af mulighederne, afhænger ifølge ministeren af, hvor lang tid krisen omkring coronavirusset varer.

Loven er midlertidig. Den står til at udløbe den 1. marts 2021.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu