ANNONCE

Vedtaget: Nu kommer feriepengene

17. august 2020 17:45 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Lovforslaget er mandag vedtaget.

Et bredt flertal i Folketinget har mandag vedtaget lovforslaget, der sikrer, at danskerne til oktober kan få udbetalt op til tre uger af deres indefrosne feriepenge.

Det skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

For at sætte gang i dansk økonomi efter corona-krisen bliver tre uger af de indefrosne feriepenge udbetalt fra oktober til de danskere, der ønsker at få dem udbetalt.

I galleriet over artiklen kan du se, hvor meget du kan regne med at få udbetalt.

Det bliver frivilligt, om man vil have sine indefrosne feriepenge udbetalt, og der er fundet en løsning, så det kan ske nemt og hurtigt.

De danskere, der ønsker at få feriepengene udbetalt i år og ikke først, når de går på pension, kan med få klik på borger.dk bede om pengene fra begyndelsen af oktober og frem til 1. december. Feriepengene indbetales på ens konto op til to uger efter, oplyser Beskæftigelsesministeriet.

Hvis man ikke foretager sig noget, bliver feriepengene stående, og de bliver i stedet udbetalt, når man når folkepensionsalderen, medmindre man inden da af andre grunde trækker sig tilbage fra arbejdsmarkedet, og man i den forbindelse beder om feriepengene.

Resten kan komme senere

Som bekendt har de fleste danskere hele fem ugers feriepenge indefrosset.

Og der er da også en mulighed for, at de resterende to ugers feriepenge vil kunne udbetales.

Det siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard i pressemeddelelsen:

– Jeg glæder mig over, at et bredt flertal i Folketinget er enige om, at vi snart kan udbetale tre uger af danskernes indefrosne feriepenge. Det kan være med til at få gang i dansk økonomi. Det her har skullet gå stærkt, så pengene kan komme ud og arbejde hurtigst muligt, og det har haft indflydelse på, hvad der var teknisk muligt. Det er også af hensyn til tiden, at vi i første omgang sammen med et bredt flertal af Folketingets partier har besluttet, at man kan hæve tre ugers feriepenge. Der vil dermed senere være yderligere to ugers opsparing, som vi i aftalekredsen skal drøfte, om der også er brug for at få udbetalt hurtigt. Det vil vi gøre i efteråret, siger han.

Har du brug for en guide til, hvordan du gør? Sådan får du dine indefrosne feriepenge.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu