ANNONCE

Vejdirektoratet: Alt dette gør vejen glat

25. januar 2019 06:02 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Begiver du dig ud i vinteren i bil kan der være glat - men Vejdirektoratet opererer med en hel myriade af forskellige former for glat føre.

Glatte veje er mere end bare glatte veje – for der er stor forskel på forholdene afhængig af, om der er is, sne eller vand på kørebanen.

Hos Vejdirektoratet opererer man en lang række betegnelser for glatte veje – nogle af dem kan du se i galleriet over artiklen.

Fælles for dem alle er dog, at du skal passe på – selv om Vejdirektoratet salter de største, glatte veje. Dem, der er en del af statsnettet.

Det gør Vejdirektoratet cirka fire timer inden, det er meldt ud, at de bliver glatte, oplyser de på Facebook.

Du kan også finde flere tips til at køre om vinteren.

Blandt andet anbefales det på forhånd at sænke hastigheden, hvis du har mistanke om, at vejen er glat.

Glatte veje og vintertrafik

Newsbreak.dk har tidligere fortalt om den afstand, der skal være mellem dig og en forankørende på motorvejen. Den afstand skal på glatte veje som udgangspunkt fordobles.

Når snakken falder på sne, frost og biler er det også værd at huske, at is på forruden, såvel som andre af bilens ruder, ses som en forseelse med politiets øjne, hvis det vurderes, at man ikke har ordentligt udsyn, når man kører.

Tidligere har Newsbreak.dk således kunnet fortælle om en 35-årig mand, der endte med at få en bøde og en betinget frakendelse af sit kørekort for at køre en tur i en bil, der ikke var afiset ordentligt.

Værd er det også at bemærke, at vinterdæk i Danmark ikke er et lovkrav. Du kan derfor ikke være sikker på, at de andre trafikanter, du møder, er ordentligt udrustet til eventuelt glatte veje.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu