ANNONCE

Vejlegården på statens sorte liste

7. august 2012 04:11 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Vejlegården på statens sorte liste
Billede mangler

Arbejdsmarkedsstyrelsen har sat restaurant Vejlegården på den sorte liste, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.
Efter at 3F indledte en blokade mod Vejlegården for at have tegnet overenskomst med Krifa, har Arbejdsmarkedsstyrelsen meddelt ejeren Amin Skov Badrbeigi, at Vejlegården ikke længere har adgang til at skaffe arbejdskraft via annoncering på den statsdrevne jobportal www.jobnet.dk.
– Vi tager ikke stilling til rimeligheden i en faglig blokade, men følger blot lovgivningen på området, siger supportchef Kirsten Vestergaard, Arbejdsmarkedsstyrelsen til Jyllands-Posten.
Ifølge Jens Kristiansen, professor i arbejdsret på Københavns Universitet, er der tale om meget gamle regler, som går ud på, at staten skal forholde sig neutral i lovlige arbejdskonflikter.
Men tiden er løbet fra regler, som sætter blokaderamte virksomheder med lovlige overenskomster i en statslig skammekrog, lyder det fra Venstres arbejdsmarkedsordfører Ulla Tørnæs.
– Det er grotesk, at virksomheder i situationer, hvor man af den ene eller anden årsag er del af en faglig konflikt, ikke kan drage nytte af den offentlige sektors serviceydelser, siger Ulla Tørnæs til Jyllands-Posten.
Hun bebuder, at partiet vil genfremsætte et beslutningsforslag om, at det skal være ulovligt at iværksætte faglige blokader mod virksomheder med lovlige overenskomster.
Noget tyder på, at det forslaget bliver bakket op i befolkningen. I hvert fald ifølge en nylig undersøgelse, som A&B Analyse har foretaget for Krifa.
I undersøgelsen bakker kun hver tredje dansker op om den såkaldte blokaderet, som giver fagforeninger ret til at blokere en virksomhed for at få en overenskomst, selv om virksomheden i forvejen har en overenskomst med en anden fagforening.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu