Vejret driller meteorologer: Usikkerhed lige om hjørnet

13. juni 2018 06:59 | Af: Elo Christoffersen, ec@newsbreak.dk

Fra slutningen af weekenden er det usikkert, hvordan vejret udarter sig.

Onsdag byder på et hæderligt sommervejr, selv om en ustabil luft med byger ligger over Danmark. I løbet af onsdag stabiliseres vejret dog. Det skyldes en højtryksryg, der ruller ind fra vest.

– Dagen kan starte med byger østpå, men ellers kommer der lidt eller nogen sol med temperaturer mellem 17 og 22 grader, køligst ved Vestkysten, fortæller vagthavende meteorolog hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), Lars Henriksen, til Newsbreak.dk.

Torsdag starter med sol, men i løbet af eftermiddagen bevæger et regnvejr sig indover landet fra vest.

– Det bliver et regulært regnvejr, men jeg tror ikke det giver de store mængder nedbør. Der kommer mest regn i Jylland, forklarer Lars Henriksen.

Det hele skyldes et – ifølge DMI – for årstiden “ret kraftigt lavtryk mellem Skotland og Færøerne“, der bevæger sig mod nordøst. Der er så en tilhørende front med regn, der bevæger sig frem mod Danmark vestfra.

Weekenden tegner pænt

Weekenden tegner sig pænt – sådan da:

– Fredag og lørdag bliver det overvejende tørt, der kommer sol og lørdag kan temperaturen nå helt op på 25 grader, siger Lars Henriksen.

Men herefter er det usikkert, hvad der sker.

– Fra søndag er det usikkert, hvad der sker. Nogle prognoser lægger op til byger, torden og aftagende temperaturer. Men det er for tidligt at sige med sikkerhed endnu, slutter Lars Henriksen.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu