ANNONCE

Vejrrekord: Fredag bliver endnu en sommerdag

25. maj 2018 06:45 | Af: Jesper Werge, redaktion@newsbreak.dk

Vejret 25. maj 2018 bliver mere eller mindre end gentagelse af de seneste mange sommerdage med tørvejr og en temperatur, der sniger sig op over de 25 grader. Med regnvejret venter lige rundt om hjørnet.

Vejret 25. maj 2018 kommer med stor sandsynlighed til at rumme en rekord.

Der er nemlig udsigt til endnu en reel sommerdag, og dermed vil 2018 allerede nu have overtalt 2017 i antallet af sommerdage.

– Vi tangerede jo rekorden i går (torsdag 24. maj, red.), og alt tyder på, at vi får endnu en sommerdag i dag, forklarer Mette Wagner, der er vagthavende meteorolog ved DMI, til Newsbreak.dk.

Fredag bliver sommerdag nummer 12

Ifølge hende er definitionen på en sommerdag, at temperaturen kommer op på den pæne side af 25 grader.

– Det betyder, at hvis bare termometret viser 25,1 grader celsius, så har vi en sommerdag. Og dem runder vi altså nummer 12 af i dag, og det er en mere end vi havde hele sidste år, understreger Mette Wagner.

Og rekorden bliver formentlig udbygget de næste dage, selv om ikke alt er fryd og gammen, når vejrudsigten tages i ed.

Flere dage med gode temperaturer

– Lørdag begynder der at komme lidt byger ind over de østlige egne, og de kan sagtens være ledsaget af lyn og torden, fortæller Mette Wagner.

Regnvejret vil dog være af en varme slags, da temperaturerne både lørdag og søndag vil placere sig et sted mellem 22 og 27 grader.

– Der bliver generelt lidt køligere ved kyster med pålandsvind, men ellers får vi sommerdage i den kommende tid, sådan som tingene ser ud lige nu, påpeger Mette Wagner.

Byger med varmt nedbør i vente

Bygerne vil fortsætte med at genere de første par dage i næste uge, men derefter ser det igen ud til, at tørvejret tager over.

– Det bliver selvfølgelig lidt mere usikkert, når vi når så langt frem, men meget tyder på, at det bliver rigtig godt onsdag igen, fortæller meteorologen.

Man kan læse den helt detaljerede gennemgang på DMIs hjemmeside.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu