Det bliver virkelig varmt i dag! Der er bare ét problem

26. september 2018 06:38 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Vejret 26. september 2018 byder på op mod 17 grader og dermed en fortsættelse af gårsdagens høje temperaturer. Spørgsmålet er, om du kommer til at mærke det.

Vejret 26. september 2018 bliver på sin vis en fortsættelse af gårsdagens vejr, hvor temperaturerne steg mærkbart efter en ganske kold morgen.

Prognosen fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, lyder på temperaturer mellem 14 og 17 graders varme, i den sidste uge før oktober. Problemet er bare, at du får svært ved at mærke det lune vejr.

Anja Bodholdt, vagthavende ved DMI, fortæller til Newsbreak.dk, at det lune vejr kommer med en varmfront, og med den varmfront følger noget andet; blæsevejr.

– Det bliver generelt en blæsende og skyet dag, hvor der vil komme regn ind i mellem. Temperaturen er stigende, men det kommer ikke til at føles sådan, siger Anja Bodholdt.

Koldfront følger efter varmefront

Faktisk kommer det til at blæse så meget, at vejret 26. september 2018 bliver præget af det. Vi snakker om frisk vind til kuling, kraftige vindstød ved de danske kyster og i den nordlige og nordvestlige del af Jylland, samt på Bornholm, er der udsigt til vindstød af stormstyrke.

Torsdag er varmfronten ved at være forbi Danmark, og på bagkanten af sådan en varmfront vil vejret blive “grumset,” fortæller Anja Bodholdt.

– Finregn med mange skyer, lunere luft men grumset vejr, siger Anja Bodholdt til Newsbreak.dk.

Fronten kommer fra nordvest, og med den kommer regnen. Den lunere luft strømmer ind over landet fra nordvest, lyder det fra DMI, men da det samtidig kommer til at blæse så meget, er spørgsmålet altså, om du kommer til at nyde godt af det.

Det er under enhver omstændighed en god idé at medbringe både paraply og vindjakke, hvis du skal udenfor i dag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu